Jandarma Akbük’te bilgilendirdi Jandarma Akbük’te bilgilendirdi

Özel Medinova Hastanesi'nin aylarca doğum kontrollerini ve takibini yaptıkları anne adaylarını doğum zamanı gelince kan alınarak elde edilen antikor testi sonucu ile gerçekleştirdikleri korona virüs (Covid-19) test sonucunun pozitif çıktığı gerekçesi ile 'Başka bir hastanede doğum yapabilirsiniz' şeklinde yönlendirmeleri vatandaşların tepkisine neden oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde gerçekleştirilen PCR test sonucunun 'NEGATİF' çıktığı belirtilmesi ve raporunun sunulmasına rağmen hastanenin doğum için kabul etmemesi iddiaları üzerine hastaneye ulaşarak bilgi edinmek üzere başvurduk.

Özel Medinova Hastanesi yetkilileri, baş hekim ile görüştüğünü bildirerek, iddiaları kabul ettiler. Konu ile ilgili olarak; 'Hastanemizin enfeksiyon bölümü bulunmuyor. Bu yüzden korona virüse yakalanan hastaların doğum işlemlerini hastenemizde gerçekleştiremiyoruz.' ifadelerine yer verdi.

'PCR TESTİNE GÜVENEMİYORUZ'
Yetkililer ayrıca; 'PCR sonucu negatif çıksa bile ikinci kez uygulandığında farklı bir sonuç çıkabiliyor. Antikor testi daha önce korona virüse yakalanıp yakalanılmadığını ve şuanda pozitif olup olmadıklarını bize söylüyor. Bu yüzden herhangi bir risk oluşmaması için, enfeksiyon bölümü olan başka bir hastanede doğum yapmalarını söylüyoruz ve enfeksiyon bölümümüz olmadığı için kabul edemiyoruz' dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ANTİKOR TESTİ AÇIKLAMASI
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Müdürlüğümüzce Akredite Edilen PCR Laboratuvarları Dışında PCR Testi Yapılamaz' başlıklı haberde belirtildiği üzere; 'Müdürlüğümüzce akredite edilmiş olan yetkili laboratuvarlar dışında diğer kuruluşlarda yapılmakta olan antijen testi, antikor testi veya hızlı antijen testi gibi basit test kitleri ile yapılan ve anında sonuç veren testler, PCR testi değildir.' açıklamalarına rağmen, Özel Medinova Hastanesi'nin PCR Testine güven duymaması ise akıllarda soru işareti oluşturdu.