İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin kullandığı bir çok binada da hasarlar olduğunu belirterek, ağır hasarlı gördükleri İzmir Büyükşehir Belediyesini bu hafta tahliye edeceklerini açıkladı.

Bugün İzmir Ulaşım Merkezi'nde basın açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce de depreme dayanıklı olmadığı konuşulan İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının son depremde büyük hasar aldığını ve boşaltılacağını söyledi.

Daha önce depreme dayanıklı olmadığı açıklanan Büyükşehir Belediyesi hizmet binası, etrafındaki ağırlıklar kesilerek, binanın dış görüntüsü değiştirilmiş ve olası bir depreme karşı yükü azaltılmıştı.

Söke’de büyükbaş hayvanların aşılanması devam ediyor Söke’de büyükbaş hayvanların aşılanması devam ediyor

Son deprem sonrası, başkanlık katının da olduğu binada çatlaklar oluştuğu hasar tespit çalışması devam ediyor. Başkan Tunç Soyer, ilk tespitlere göre önemli oranda hasar görene binanın bu hafta itibariyle boşaltılacağını, Büyükşehir Belediyesinin farklı binalarda hizmetini sürdüreceğini söyledi.

İZSU BİNASI DA GÜVENLİK KORDONUNA ALINDI

Öte yanda Konak'ta İzmir Büyükşehir Belediyesinin hemen karşısında bulunan İZSU binası da depremde hasar gördü. Binanın oluşturduğu tehlikeye karşı etrafı güvenlik kordonu ile çevrilerek, vatandaşların binanın yakınından geçmemesi istendi.

Kaynak: Manşet Türkiye