Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer: "Çiftçinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer: "Çiftçinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen ve saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara soruları cevaplamaları için 75 dakika süre verildi.

Sınavda, 5 ayrı sertifika alanında, çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulandı ve her testte 50 soru yer aldı.

2021-İSG/1'de, COVID-19 salgınına karşı tedbirler alındı. Ancak bir çok ilden İzmir'e sınav için akın eden insanlar, oluşan trafik yoğunluğu ve pandemi döneminde kalabalık bir sınavın gerçekleştirilmesine tepki gösterdi.

Sınava giren vatandaşlar korona virüs salgını sürecinde evlerimizden bile çıkmamaya özen gösterirken, gerçekleştirilen sınavın her ilde ayrı olarak yapılarak, oluşacak yoğunluğun ve bulaş riskinin önüne geçilebileceğini düşünürken, 300 TL'ye yakın sınav giriş ücreti ödemelerine rağmen bir de yol vb ekstra giderlerinin oluşmasından dert yandı.

Adaylar ÖSYM'den sınavların yerel olarak illerde gerçekleştirilmesini talep ettiler.

Sınav sorularının anlamsız ve alakasız olduğunu ifade eden bazı adaylar ise; 'Sorular kimler tarafından hazırlanıyor belli değil, bazı sorular ise gerçekten çok saçma geliyor. Belirli bir müfredat yok. Gereken önem verilerek, sahada çalışacak olan adayların yetkinliğine dair daha iyi bir sınav gerçekleştirilmesi gerekli' diyerek, sınav sisteminin değişmesi gerektiğini belirttiler.