Türkiye'de Terörizm üzerine birtakım çalışmalara ilişkin yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken ‘War Aesthetic’ adlı kullanıcının sosyal medya platformu X hesabından tepki gösterdiği söz konusu soruda, Bölücü Terör Örgütü ile ilgili olarak “PKK’nın hedefleri arasında hangi amaçların yer aldığı” sorulması dikkat çekici bulundu.

“KİM BU KİTAPLARI KİM PİYASAYA SÜRÜYOR?”

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Çok sayıda etkileşim alan paylaşımla ilgili olarak bazı kullanıcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ederek tepki gösterirken, ‘War Aesthetic’ adlı kullanıcı konuyla ilgili yetkililere denetleme çağrısında bulunarak, “Liderplus isimli yayınevinin üniversite sınavına hazırlanan kardeşlerimiz için hazırladığı soruya bakın. Cevap anahtarında da cevap olarak E'yi gösteriyor. Yok mu bu yayınları denetleyen bir kurum? Kim nasıl cesaret edip cüret edip bu kitapları piyasaya sürüyor?” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZI BU OKULDAN UZAK TUTUN”

“PKK’nın hedefleri arasında; 

1- Kürdistan’ın sömürgelerden kurtarılması, 

2- Bağımsız bir Kürt devletinin kurulması, 

3- Feodalizmin, sömürgeciliğin ve sınıfsal ayrımların ortadan kaldırılması şıkları yer alırken, doğru cevap ‘hepsi’ olarak verildi.

Bazı kullanıcılar kitapların Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrolünden geçip geçmediğini sorgulayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunacaklarını da belirtirken, duyarlı vatandaşlar Bölücü Terör Örgütü PKK’nın propagandası yapılan özel okuldan çocukların uzak tutulması gerektiğini belirterek, “Çocuklarınızı bu okuldan uzak tutun” çağrısında bulundu.

KARDEŞİ’NİN ADI DOLANDIRICILIK OLAYI İLE ANILIYOR

Özel Lider Okulu’nun sahibi Engin Polat’ın adı terör örgütü PKK ile anılırken, bir dönem Nazilli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan bürokrat kardeşi Şahsettin Polat’ın da adı dolandırıcılık olaylarıyla anılıyor.

Aslen Elazığlı olan Polat ailesinin, dolandırılan vatandaşlara, “Biz şerefli ve onurlu bir aileyiz, siz paçavrasınız. Paranızı alırsınız ama kan aktıktan sonra ne faydası var” diyerek gözdağı vermeye kalktıkları da iddia edilmişti.

17080650711708065076170806506017080650661708065053170806504017080650471708065022