Aydın'ın Efeler ilçesinde kuaförlük yapan Yücel Türk, Kahramanmaraş merkezli meydana gelerek 11 ili etkisi altına alan ve asrın felaketi olarak adlandırılan nitelendirilen depremden kurtularak Aydın'a gelen depremzede kız çocuklarına ücretsiz kuaförlük hizmeti veriyor.


6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 45 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de yaralandı.

Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından vatandaşlar yardım için seferber oldu. Yapılan planlamalar çerçevesinde depremden sağ kurtulanlar bölgeden tahliye edilmeye başlandı. Aydın'a getirilen kimi Adıyamanlı depremzedeler, ilçelerdeki yurtlara ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirilirken, kimileri de kendi yakınlarının yanına gelerek ikamet etmeye başladı.

Tarihin eğlence merkezi Aydın'da ziyaretçilerini bekliyor Tarihin eğlence merkezi Aydın'da ziyaretçilerini bekliyor

'Yaraları birlikte saracağız'
Yaşanan depremin ardından Aydın'ın tanınmış kuaförlerinden olan ve Mimar Sinan Mahallesi'nde faaliyet gösteren 'Kuaför Yücel' isimli iş yeri de elini taşın altına soktu. Aydın'a gelen depremzede kız çocuklarına ücretsiz olarak kuaförlük hizmeti vereceğini açıklayan Kuaför Yücel Türk, 'Başımıza ne zaman neyin geleceğini malesef bilemiyoruz. Bir gece ansızın vuran deprem de malesef hepimizin yüreklerini yaktı. Deprem sonrası başlatılan yardım seferberliği çerçevesinde biz de Aydın'a gelen kız çocuklarının kuaförlük hizmetlerini ücretsiz olarak karşılama kararı aldık. Depremin yaralarını hepbirlikte el birliği ile saracağız' dedi.