Aydın’da sahra hastaneleri kurulumu eğitimi verildi Aydın’da sahra hastaneleri kurulumu eğitimi verildi

Doğukan Alkan / (Efeler Haber) - 'Madencilik Sektöründe İş Sağlığının Geliştirilmesi Eğitimi' Aydın'da gerçekleştirildi.

24 Mayıs 2023 Çarşamba günü Aydın'da gerçekleştirilen eğitime madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanında aktif rol alan kamu kurumları, üniversiteler, resmi kurumlar, STK'lar ve diğer paydaş kurumların temsilcileri olmak üzere toplam 61 kişi katıldı. Avrupa Birliği ile ÇSGB'nin birlikte yürüttüğü MİSGEP projesi çerçevesinde 30 ilde verilen Madenlerde İş Güvenliği İyileştirme Eğitimleri, ÇSGB yetkilileri İSG Uzmanları Ayşegül Altınok ve Abide Şentürk'ün katılımı ile İSG Eğitmenleri Raif Karvan ve Hüseyin Çiçek tarafından verildi. Toplantıya ayrıca İsgder Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Evren Karaköse de katıldı.

Avrupa Birliği finanse edilen MİSGEP projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim programı, Türkiye'nin dört bir yanındaki mühendis ve iş güvenliği uzmanlarını bir araya getiriyor. Eğitim programı, sektördeki proaktif yaklaşımın teşvik edilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve paydaşların bilgi seviyelerinin yükseltilmesiyle daha iyi çalışma koşulları oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyor.