Aydın'da yeni seçilen 4 belediye başkanının göreve gelir gelmez ilk icraatlerinden biri de belediyelerin logosunu değiştirmek oldu.

Efeler Belediyesi'nin açtığı logo yarışmasında Jürinin belirlediği 5 eser halkın oylarına sunuldu. Belediyenin sosyal medya hesabından yayınlanan logolar vatandaşlardan büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz mart ayındaki seçimlerin ardından göreve gelen CHP'li Mehmet Fatih Atay belediyenin logosunu değiştirmek için yarışma düzenledi. Katılımcı logoların arasından jürinin seçtiği 5 logo halk oylamasına sunuldu. Belediyenin sosyal medya hesabından yayınlanan logolara vatandaşlar tepki gösterdi. Eski logonun daha güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar, 'Yapılacak onca iş varken belediyenin tek sorunu logo mu?' yorumları yaptı. Kimi vatandaşlar da logonun değişiminin gerekliği olduğunu savundu.

YARIŞMA ADİL DEĞİL İDDİASI

Pınarbaşı Yüzme Havuzu'nda çalışmalar başladı Pınarbaşı Yüzme Havuzu'nda çalışmalar başladı

221 tasarımcının 472 eser ile katıldığı yarışmada, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, CHP Meclis Üyesi Arzu Akbulut Aksünger, İYİ Parti Meclis Üyesi Turgay Akgüller ve MHP Meclis Üyesi Mehmet Biçer'den oluşan jüri halk oylamasına gidecek eserleri belirledi. Efeler Belediyesi hizmet binası girişindeki sandıktan ve resmi web sitesinden vatandaşların oy kullanabildiği logolara sosyal medyadan tepki geldi. Vatandaşlar böyle bir değişikliğin neden yapıldığını anlayamadıklarını ifade ederken, yarışmanın adil yapılmadığını söylediler. Önce katılımcılarının tüm logolarının oylamaya açılarak ilk 5'in belirlenmesi sonrasında da seçilen 5 logonun tekrar oylamaya sunulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, 'Eski logo Aydın'ı simgeleyen her şeyi barındırıyordu ve gayet güzeldi. Logoyu değiştirmek için uğraşmak yerine gençlerin işsizlik sorununa çare olmak için yerel yönetim olarak bir proje geliştirilebilirdi. Her gelen başkan logo değiştirecekse hizmeti kim yapacak?' diye yorumlarda bulundular.

LOGO'YA 5 YILDA 46 BİN TL… DEĞİŞECEK TABELALARDA CABASI(!)

Mehmet Mesut Özakcan dönemindeki logo yarışması 16 bin TL, Fatih Atay dönemindeki logo yarışması 35 bin TL olmak üzere logoya 5 yılda 46 bin TL para harcayan Efeler Belediyesi tepkileri üzerine çekti. Vatandaşlar harcanan paranın gereksiz olduğunu belirterek, 'Logonun değişmesi ile birlikte kurumun birçok dış birim, kafeterya, park gibi alanlardaki tabelalarda değişecek. Bunlar da ayrıca bir maliyet getirecek. Kamu kaynağını bu kadar savurganca harcamak doğru değil' ifadelerini kullandılar.

CHP'Lİ BELEDİYELER LOGO DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Seçimlerin ardından başkan değişikliğine gidilen CHP'li Germencik, Kuşadası ve Efeler ile CHP'nin ittifak ortağı İYİ Parti'ye geçen Nazilli Belediyesi logo değişikliğine gitti. Germencik ve Kuşadası'nın yeni logoları belli olup kullanıma başlanırken, Efeler'in yeni logosu önümüzdeki günlerde belli olacak. İYİ Partili Nazilli Belediyesi ise katılımcılardan logo örnekleri bekliyor.