Ünlü deprem profesörü Efeler Belediyesi’nin çalışmalarını beğendi Ünlü deprem profesörü Efeler Belediyesi’nin çalışmalarını beğendi

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, 2022 yılında pilot bölge olarak Konya'da uygulamaya geçilen Gelir Koruma Sigortası'nın yeni düzenleme kapsamında Aydın ile birlikte 81 ilin tamamındaki üreticileri kapsayacağını müjdeledi. Yeni düzenleme çerçevesinde, TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) ile Aydın'daki yüzlerce buğday üreticisinin gelirinin de koruma altına alınacağını belirten Milletvekili Savaş, 'Yeni düzenlemeyle çiftçilerimiz Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek' dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, buğday üreticilere yönelik geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak Konya'da hayata geçirilen, Gelir Koruma Sigortası'nın tüm ülke genelinde uygulanacağını ve böylelikle üreticilerin verim düşüklüğü ve fiyat dalgalanmalarına karşı korunacağını duyurdu. Söz konusu yeni düzenleme Aydın'daki üreticilerce de sevinçle karşılanırken, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Savaş, söz konusu uygulamanın ildeki üreticiler için hayırlı olmasını dileyerek 2024 yılı üretim sezonunda bereket ve bolluğa vesile olmasını temenni etti.

BAKAN YUMAKLI'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Yeni düzenleme nedeniyle Bakan Yumaklı'ya teşekkür eden Milletvekili Savaş, 'Aydın'da üreticilerimiz her yıl ortalama yüz bin ton buğday üretiminde bulunarak ilimizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bu uygulama, Aydın'da da TARSİM'e kayıtlı üreticilerimiz için üretim sezonunda zarar edilebileceği endişesinin önüne geçerek tarımsal üretimde sürdürülebilirliğe doğrudan büyük katkı sağlayacaktır. Bir süredir Aydın'daki bazı üreticilerimizin Konya'daki pilot uygulamanın ilimizde de hayata geçirilmesi yönünde talepleri vardı. Bu talebin yerine getirilmesini sağlayan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'ya üretici hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyorum' dedi.

AYDINLI BUĞDAY ÜRETİCİLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Aydın'daki üreticilere yeni düzenlemeden faydalanmaları için Gelir Koruma Sigortası yaptırmaları yönünde de çağrıda bulunan Milletvekili Savaş, yeni düzenlemenin detaylarıyla ilgili de bilgilendirmede bulundu. Miletvekili Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Yeni düzenleme kapsamında, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek. Ekmeklik ve makarnalık buğday üreticilerimizin geliri hasattan sonra sigorta edilen gelirin altına düşmesi durumunda aradaki fark devlet destekli TARSİM tarafından üreticimize ödenecek. Böylece üreticilerimiz gerek verim düşüklüğü gerekse de fiyat dalgalanmalarına karşı güvence altına alınacak. Bu sistem Avrupa'da ilk kez ülkemizde uygulanıyor. Sistem sayesinde üreticilerimizin gelirini koruma altına alınarak verim düşüklüğü ve fiyat dalgalanmalarına karşı korunmuş olacak. Yeni düzenlemenin Aydın'daki tüm buğday üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' dedi.