Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle ilk kez bir araya gelecek altılı masa toplantısı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Yavaş, altılı masanın kendisini aday gösterip göstermeyeceğine yönelik soruya ''Altılı Masa beni aday gösterirse benim için görevdir.' diyerek yanıt verdi.

Yavaş adaylıkla ilgili bir soruya yanıtında, 'Genel Başkanımız aday olursa arkasındayız, Altılı Masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız ama Altılı Masa başka bir karar alırsa benim böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim, böyle bir karar oy birliği ile alınırsa. Altılı Masa'nın en uygun kararı vereceğine inanıyorum. İşime odaklıyım' dedi.

Altılı masa, perşembe günü 'Cumhurbaşkanı adaylığı' gündemiyle toplanacak. Altı lider bu toplantıda ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacak.

Başkan Çerçioğlu: “Aydın için 18 saat çalıştım ve herkese eşit yaklaştım” Başkan Çerçioğlu: “Aydın için 18 saat çalıştım ve herkese eşit yaklaştım”

Kritik toplantı öncesinde CHP ve İYİ Parti cephesinden sürpriz bir adım gelmiş Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, dün bir araya gelmişti.

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşarak 3 ismi açıklamıştı.