Nazilli’de okulların tiyatro şenliği başladı Nazilli’de okulların tiyatro şenliği başladı
Anadolu kültüründe ve birçok farklı coğrafyada baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez Kuşadası´nda coşkuyla kutlanmaya başlandı. Hacıfeyzullah Mahallesi Tepe Sokak´ta düzenlenen etkinliğe katılan Kuşadalılar Hıdırellez´in tüm dünyaya barış, huzur ve bolluk getirmesini diledi.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri´nde de yer alan Hıdırellez kutlamaları Kuşadası´nda renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama etkinliklerine Kuşadası Belediyesi tarafından Tepe Sokak´ta düzenlenen programda Kuşadalılar için önce canlı DJ performansı eşliğinde hareketli şarkılar çalındı. Ardından sahne alan Roman dans ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Belediye Meclis Üyesi Emre Fazlılar´ın da katıldığı programda Kent Orkestrası´nın çaldığı müziklerle eğlenen vatandaşlar, Hıdırellez´in dünyaya barış, mutluluk, huzur ve bolluk getirmesi dileğinde bulundu. Kuşadası´nda Hıdırellez kutlamaları Bugün Kesedağı´nda 13.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek piknikle devam edecek.

Kutlama programında konuşan Belediye Meclis Üyesi Emre Fazlılar, "Öncelikle sizlere Başkanımız Ömer Günel´in sevgi, saygı ve selamlarını iletiyorum. Aranızda olduğum için çok mutluyum. Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır Hıdırellez kutlaması yapamıyorduk. Hıdırrelez´in tüm Kuşadası´na önce sağlık daha sonra da bolluk ve bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.