Söke Yeni Otogarı açılışında “Duman” sahne aldı Söke Yeni Otogarı açılışında “Duman” sahne aldı
Kuşadası, Türkiye´nin en önemli graffiti sanatçılarından Aybars Yücel´i ağırlıyor.
Ada Modern Sanat Galerisi´ndeki illüstratörler sergisinde de eseri bulunan Devak mahlaslı sanatçı, Atatürk Meydanı´na kurulan 2 dev tuvale kuş figürleri ile Kuşadası´na özgü bitki türlerinden oluşacak eserini çizmeye başladı.
Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV), kent yaşamını sanatsal dokunuşlarla renklendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kuşadası´na davet edilen Türkiye´nin en önemli graffiti sanatçılarından Devak mahlaslı Aybars Yücel, kuş ve bitki figürlerinden oluşacak eserini Atatürk Meydanı´na kurulan 2 dev tuvale çizmeye başladı. Toplam 45 şehrin sokaklarında 300 duvar resmi çalışması bulunan graffiti sanatçısı Devak, canlı performansına 17 Temmuz akşamı saat 19.00´da devam edecek.

Sanatçının canlı performansı Kuşadalılardan yoğun ilgi görürken ünlü televizyon sunucusu Okan Bayülgen de Devak´ı izleyenler arasında yer aldı. Devak ile dev tuvallere sprey boyayla çizim yapan Bayülgen, Kuşadası Belediyesi ve KUSAV´a sanata verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.

Kuşadası Belediyesi ve KUSAV´a davetlerinden dolayı teşekkür eden Aybars Yücel, "Kuşadası çok güzel bir şehir. Bu atmosferde çalışıyor olmak bana çok keyif veriyor. Yaptığım çalışmaları duvar resmi olarak nitelendiriyorum. Türkiye´de 45 şehirde yurt dışında ise 5 ülkedeki 300 farklı sokakta duvar resmi çalışması yaptım. Kuşadası´nda kente özgü figürler üzerinden hareket ediyorum. Buradaki çalışmam kuş ve bitkilerden oluşacak. Çalışmalarıma kendi yorumumu da katıyorum. Çok güzel ağırlandım. Kuşadalılar canlı performansıma çok yoğun ilgi gösteriyor" dedi.