Türkiye genelinde yapılardaki sağlamlığı artırarak, can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik birtakım ilave tedbirler alınmasına ilişkin düzenlemeleri içeren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Savaş’tan çiftçilere ve üreticilere müjde! Savaş’tan çiftçilere ve üreticilere müjde!

Bakan Murat Kurum, yönetmelik değişikliğine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Afetlere karşı daha dirençli yapılar için yapı güvenliği tedbirlerimizi artırıyoruz. 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğimiz'i güncelledik' dedi. Bakanlık açıklamasında, imar Yönetmeliği'nde depreme karşı ilave önlemler getiren düzenleme, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Konutların zemin katlarındaki ticarî kullanımlardan bitişik yapıların deprem anında oluşturduğu çekiç etkisine kadar birçok alanda düzenlemelerin ve önlemlerin yer aldığı yönetmeliğe göre; konut olarak kullanılan yapılarda ticarî zemin kat yüksekliği 4,5 metreyi geçemeyecek, kısa kolonlar oluşturulamayacak, asma katlar güvenlik sebebiyle yapılamayacak ve zemin artı 4 katlı yapılarda kapalı çıkma yapılamayacak.