Futbol ile golfun birleşiminden ortaya çıkan ve son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde hızla büyümekte olan futgolf sporunun heyecanı Kuşadası'nda yaşanacak.

Ege Bölgesi'nin önde gelen spor organizasyonları merkezlerinden biri olan Kuşadası, bu yeni spor dalına 14-17 Nisan 2022 tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

Türkiye Futgolf Gençlik ve Spor Derneği (FGSD) tarafından organize edilen 2022 Ford Türkiye Futgolf Ligi'nin ikinci ayağı Kuşadası'ndaki International Golf Club'ta düzenlenecek. 10'u Kuşadası Futgolf Kulübü'nden olmak üzere toplam 135 oyuncunun katılacağı turnuva, bu yıl Türkiye'de düzenlenen Uluslararası Futgolf Birliği'nin (FIFG) onaylı ve dünya sıralaması için puanladığı ikinci turnuva olma özelliğini de taşıyor.

7 etaptan oluşan 2022 Ford Türkiye Futgolf Ligi'nde 13 farklı takım mücadele ediyor. Ayrıca, bu takımların oyuncuları bireysel olarak da sıralamaya giriyor.

Vali Canbolat: “Aydın, büyük turizm potansiyeli taşıyor” Vali Canbolat: “Aydın, büyük turizm potansiyeli taşıyor”

Futgolf nedir?
Futgolf, beş ölçüsünde bir futbol topu ile çapı elli üç, derinliği otuz santimetre olan deliklerin bulunduğu golf sahasında ayakla oynanan bir spordur. Oyunun kuralları, temelde golf kuralları ile aynıdır. On sekiz delikli futgolf sahasında her deliğin kendine özgü uzunluğu ve üç ile beş arasında vuruş sayısı (par) vardır. Amaç, bu on sekiz delikli parkuru en az vuruş ile tamamlamaktır.

Kuşadası Futgolf Kulübü ile birlikte 13 takımın katıldığı sezonda Kuşadası Futgolf takımı şu oyunculardan oluşuyor;