Genç yeteneklerin badminton mücadelesi başladı Genç yeteneklerin badminton mücadelesi başladı

İlk kez katıldıkları Türkiye Şampiyonası'nda 46 takım arasında kızlarda Türkiye altıncısı, erkekler ve karma takımda Türkiye sekizincisi olan Ortaklar Fen Lisesi, Aydın'ın gurur kaynağı oldu.


HABER: RAMAZAN AYDEMİR- Germencik ilçesinde faaliyet gösteren Ortaklar Fen Lisesi'nde geçtiğimiz yarıyıl tatilinde rafting takımı kuruldu. Ancak rafting sporu yapabilmek için gereken malzeme ve ekipmanları bulunmayan okulun şampiyonaya hazırlanabilmesi için Dalaman Belediye Rafting Spor Kulübü'nden rafting bot emanet alındı. Emanet botla Rafting Milli Takım sporcuları Kerim Alper Orhan ve Nazlı Göger Kaç nezaretinde hazırlıklarını yapan Ortaklar Fen Lisesi Rafting Takımı, hazırlıkların ardından Adana'da düzenlenen Okul Sporları Rafting Bölge Şampiyonası'nda mücadele etti. İlk kez katıldıkları şampiyonada bölge üçüncü olan Ortaklar Fen Lisesi, elde ettikleri bu başarıyla Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.


KENDİ BOTLARINA KAVUŞTULAR
Rafting sporunda kısa sürede adından söz ettiren Ortaklar Fen Lisesi'nin başarısına Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü duyarsız kalmadı. Rafting bota kavuştuktan sonra emanet aldıkları botu Dalaman Belediye Rafting Spor Kulübü'ne iade eden Ortaklar Fen Lisesi, yeni botu ile Türkiye Şampiyonası Menderes Nehri ve Hıdırbeyli Göleti'nde hazırlandı.


KIYASIYA MÜCADELE
Rize'de organize edilen şampiyonaya katılan Ortaklar Fen Lisesi öğrencileri, Ardeşen Fırtına Deresi'nde yarıştı. 13 ilden 46 takım ve 200 üzerinde sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Aydın ekibi, çoğunluğu yıllardır raftingci olan sporcular karşında yeni olmalarına rağmen başarılı bir performans sergiledi. Kızlarda Türkiye altıncısı, erkekler ve karma takımda Türkiye sekizincisi olan Ortaklar Fen Lisesi elde ettiği başarı ile Türkiye derecelerinin sahibi oldu. Ortaklar Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan Eyiol elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.