Sarmaşık ve kedirgen bitkisi, yara iyileştirme özelliği sayesinde patente kavuştu Sarmaşık ve kedirgen bitkisi, yara iyileştirme özelliği sayesinde patente kavuştu

Uğur Eser -Hüseyin Çalışkan
AYDIN (İHA) - Su verimliliği seferberliği çerçevesinde eğitimlerine devam eden Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bayan vaiz ve hocalarına verimli su kullanımı konularında bilgilendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan 'Su Verimliliği Seferberliği' kampanyası Aydın'da da devam ediyor. Bu çerçevede harekete geçen Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, eğitimler verilmeye başlandı. Didim'deki bayan vaiz ve hocaları ile bir araya gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, suyun daha verimli kullanılması konularında bilgilendirdi. Suyun verimli kullanılmasıyla yılda yaklaşık 35 milyon ton su kaybının önüne geçilebileceğine dikkat çekilen kampanya ile suyu verimli kullanmak için 'Azalt-Yeniden Kullan-Değiştir' ilkeleri çerçevesinde belirlenen eylemlerin uygulanması yönünde bilgilendirmeler yapıldı.