Ankara kulislerinden gelen bilgiye göre genel kurul çalışmalarına katılmaması nedeniyle geçtiğimiz süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin' dediği vekiller arasında olan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un yeniden aday gösterilmeyeceği netlik kazandı.
AK Parti'nin 28. Dönem Milletvekili Adayı listesi büyük ölçüde şekillenirken, mevcut milletvekillerinin durumu da büyük ölçüde belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un birinci sıradan aday yapılabileceği konuşulan Aydın'da, Genel Kurul çalışmalarına katılmayan milletvekilleri arasında bulunan Metin Yavuz'un çizik yediği öğrenildi.
Adı aynı zamanda TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile birlikte şeker vurgunu iddialarına karışan AK Partili Yavuz'un da aralarında bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hakkımı helal etmiyorum' sözleriyle tepki gösterdiği TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmayan milletvekilleri, yeni dönemde listelerde yer almayacak. Edinilen bilgilere göre, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, aday belirlenmesine yönelik üst komisyona Genel Kurula katılmayan devamsız milletvekillerine yer verilmemesi için talimat verdiği bilgisine ulaşıldı. Genel kurul çalışmalarına aralıksız katılan milletvekillerine listelerde yeniden yer verileceği beklenen AK Parti'de böylelikle Aydın'dan, nihai listede yer almayacak mevcut milletvekili olarak Metin Yavuz'un ismi netlik kazandı.