Başkan Erdem, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 24 Ocak 2025 Cumartesi günü saat 13.30’da Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda, tamamlanan ve yapımı büyük ölçüde sona eren kamu yatırımlarının açılışını gerçekleştireceğini belirtti.
Erdem, Aydın’ın sağlık, spor, sosyal hizmetler, güvenlik ve kamu altyapısına önemli katkılar sağlayacak projelere ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaştı.
Açılışı Yapılacak Projeler
Aydın Şehir Hastanesi
4 Kasım 2020’de yapımına başlanan hastanenin proje bedeli 2025 yılı rakamlarıyla yaklaşık 65 milyar TL. 1.300 yatak kapasiteli hastanede 4.895 personel görev yapacak. Haftalık 18–20 bin, aylık yaklaşık 450 bin hastaya hizmet vermesi planlanıyor.
Çine Devlet Hastanesi
2025 yılı rakamlarıyla 1 milyar 88 milyon TL maliyetli, 75 yatak kapasiteli hastane hizmete hazır hale getirildi.
Didim Devlet Hastanesi
Yaklaşık 2 milyar 800 milyon TL proje bedeline sahip, 75 yataklı hastane ilçeye kazandırıldı.
Nazilli Sağlık Kompleksi
Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni kapsayan kompleks, 128 milyon TL maliyetle tamamlandı.
Aydın–Çine Cezaevi
2 milyar 285 milyon TL maliyetli proje, 273 bin 446 metrekare alan üzerine kuruldu.
1.322 kişi kapasiteli L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile 480 kişi kapasiteli Açık Ceza İnfaz Kurumu hizmet verecek.
Karpuzlu Hükümet Konağı
120 milyon TL proje bedeliyle tamamlandı.
Söke Hükümet Konağı
165 milyon TL maliyetli proje tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.
Yapımı Tamamlanan ve Son Aşamaya Gelen Projeler
-
Aydın Efeler Huzurevi: 186 milyon TL, fiziki gerçekleşme %98
-
Söke Spor Kompleksi: 394 milyon TL, fiziki gerçekleşme %99
-
Efeler Çocuk Sevgi Evleri Sitesi (50 Kişilik): 118 milyon TL
-
Efeler Çocuk Destek Eğitim Merkezi (30 Kişilik): 75 milyon TL, fiziki gerçekleşme %98
-
Köşk Engelsiz Yaşam Merkezi: 131 milyon TL, fiziki gerçekleşme %98
-
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası: 617 milyon TL, fiziki gerçekleşme %44
-
Adnan Menderes Stadyumu: 225 milyon TL, fiziki gerçekleşme %44
AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, tüm projelerin Aydın’a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, “Aydın’ımıza eser ve hizmet kazandırmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.





