Fidanlık alanı yakınında yapılan basın açıklamasına; CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Efeler İlçe Başkanı Kaan Erçetin, partililer ve mahalle sakinleri katıldı. Açıklama sırasında vatandaşlar, “Yeni adliye başka yere yapılsın. Fidanlık yeşil alan olsun, nefes alacak alanlar istiyoruz!” yazılı pankart açtı.

Mevcut Aydın Adliyesi binasının depreme dayanıksız olması nedeniyle fidanlık alanına yeni hizmet binası, yapılmasına karar verilmişti. CHP Efeler İlçe Başkanlığı ise bu karardan vazgeçilmesi ve adliyenin başka bir alanda inşa edilmesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeni adliye binasına karşı olmadıklarını vurgulayan Başkan Kaan Erçetin, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Değişiklik oldu
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Değişiklik oldu
İçeriği Görüntüle

“Kentimize acilen yeni bir adliye binası yapılmasını istiyoruz. Sayın Valimiz Yakup Canbolat’ın bu konuyla bizzat ilgilenmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz yeni adliye binasına karşı değiliz, aksine hemen yapılmasını istiyoruz. Ancak buraya değil.”

Fidanlık alanının kent parkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erçetin, “Aydın halkının yürüyerek ulaşabileceği, ailesiyle birlikte nefes alabileceği, stresten uzaklaşabileceği sosyal bir alan haline getirilsin. Bu mahallenin göbeğine her gün suçluların gelip gitmesi sağlıklı bir şehir planlaması değildir. Kent güvenliği tehlikeye girer. Ayrıca bölgedeki yolların genişletilmesi mümkün değil. Zaten trafik sorunu yaşanırken buraya ekstra yük bindirmek doğru mu?” diye konuştu.

Şehrin akciğeri konumundaki fidanlık alanının 50 dönümden büyük bir yeşil alan olduğuna dikkat çeken Erçetin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gelin adliyeye başka bir yer bulalım. Şehrin kalbine yeni bir hançer sokmayalım.”

Muhabir: Abdurrahman Fırat