Yüzeye çıkmış durumda olan ve kokusu ve görüntüsünden dolayı rahatsızlık oluşturan görüntüler nedeniyle vatandaşlar 'Kuşadası'na yakışmayan görüntüler, son zamanlarda sahillerde taşan rögar ve foseptik atıkları yüzünden sahillere akın eden binlerce kişi rahatsız oluyor. Arıtma sistemlerinin düzgün çalışmadığı söyleniyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz' diyerek, tepkilerini dile getirdiler.

Başkan Yetişkin mesaiye personeli ile bayramlaşarak başladı Başkan Yetişkin mesaiye personeli ile bayramlaşarak başladı

Ayrıca vatandaşlar tarafından; foseptik atıklarının Nazilli sitesi önünden ve şehir içi aktarma istasyonundan denize 500 mt uzağa hiçbir arıtmadan geçirilmeden deşarj edildiği iddia edildi.

Konu hakkında yetkili kurumlardan açıklama yapmaları bekleniyor.

KONU HAKKINDA YETKİLİLERCE YAPILAN AÇIKLAMA

Yetkili kurumlarca yapılan açıklamada DSİ tarafından yapılan çalışma sonucunda dere yatağının ıslah çalışmaları gerçekleştirildiği, arıtma sistemlerinin sorunsuz bir şekilde çalıştığı bildirildi. Ayrıca oluşan görüntünün site içerisinde bulunan atık su kanallarından gelen suyun birikerek pis bir görüntü oluşturduğu, DSİ'nin uzun uğraşlar sonucunda çok güzel işler çıkardığı daha öncesinde çok daha büyük sorunlar olduğu kaydedildi.