Kaymakam Gündoğdu'dan kitap bağışı Kaymakam Gündoğdu'dan kitap bağışı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet´in kuruluşunun 100´üncü yıl dönümünde Kuşadalı 100 çocuk ve aileleriyle birlikte Anıtkabir´e giderek Atatürk´ün huzuruna çıktı. Atatürk´ün mozolesine çelenk bırakan Başkan Ömer Günel, 'Cumhuriyet´in ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla burada olduğum için gurur duyuyorum. Atam, kurduğun Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır' dedi.

Kuşadası Belediyesi, Cumhuriyet´in kuruluşunun 100´üncü yılında, kentteki 100 ilkokul öğrencisini aileleriyle birlikte Anıtkabir´i ziyaret etmeleri için Ankara´ya götürdü. Ata´nın huzuruna çıkacakları için çok heyecanlı olan çocukları, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı´ndan otobüslerle Ankara´ya Belediye Başkan Vekili Gürol Turhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman uğurladı. Keyifli bir yolculuğun ardından Ankara´ya ulaşan Kuşadalı çocuklar, güne Çukurambar´da yapılan kahvaltı ile başladı. Öğrenciler, daha sonra Ulus´ta bulunan 1´inci TBMM (Kurtuluş Savaşı Müzesi) ve 2´inci TBMM (Cumhuriyet Müzesi) binalarını gezdi. Müze görevlilerinden sergilenen eserler hakkında bilgi alan çocuklar, anne ve babalarıyla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar ve veliler ardından Anıtkabir´e gelerek Aslanlı Yol girişinde Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile buluştu. Burada Kuşadalı çocuklara ve ailelerine Türk Bayrakları dağıtıldı. Başkan Ömer Günel Anıtkabir´e çocuklarla birlikte Aslanlı Yoldan yürüyerek girdi.

'Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız'
Kuşadalı çocuklar Anıtkabir´de ilk olarak Anıtkabir Müzesi´ni gezdi. Ardından resmi törene geçildi. Törende Başkan Ömer Günel, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Başkan Ömer Günel, beraberindeki çocuklarla Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Misak-ı Milli Kulesi´ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri´ni imzalayarak şunları yazdı: 'Atam, Cumhuriyet´in 100´üncü yılında Cumhuriyet´i emanet ettiğiniz gençliğin 100 Kuşadalı temsilcisiyle huzurunuzdayız. Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz. En derin sevgi, saygı ve minnetle'
´Atamızın huzurunda olmaktan gurur duyuyoruz´
Cumhuriyet´in 100´üncü yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün cumhuriyeti emanet ettiği çocuklarla çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ömer Günel, 'Cumhuriyetimizin 100´üncü yılını kutlamamıza çok az bir zaman kala Kuşadası´ndan Anıtkabir´i hiç görmemiş 100 çocuğumuzla birlikte Atamızı ziyarete geldik. Onlara Ankara´da Kurtuluş Savaşı´nı ve Cumhuriyet´in kuruluşunu simgeleyen önemli mekanları gezdirdik. Geleceğimizin ve Cumhuriyetin teminatı olan çocuklarımızla Atamızın huzurunda olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır' dedi.