HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Göreve geldiği günden bu yana insan odaklı bir çok önemli projeyi hayata geçiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim öncesi verdiği sözlerden birini daha tutarak, Kariyer Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Kariyer Merkezi, işçi ile işverenleri bir araya getirecek bir çözüm merkezi olarak çalışacak.

Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan Cumhuriyet Mahallesi 1961 sokaktaki binayı katlı otoparka çeviren Efeler Belediyesi, binanın girişine Kariyer Merkezi açarak önemli bir hizmeti daha yerine getirdi. Görkemli açılışa Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Altan Kemerci, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Aydın Efeler Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Yalçın, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hizmete başlayan Kariyer Merkezi, iş arayanlara bilgi, beceri ve yetkinliklerine uygun iş bulma fırsatı, işverenlere de ihtiyaçları olan nitelikli iş gücünü temin etme imkanı sunacak. İş arayanlar ilanları ve başvurularını Kariyer Merkezi'ni ziyaret ederek, kariyer danışmanlarına telefonla ulaşarak veya Efeler Belediyesi'nin resmi web sitesinden online başvuru yaparak takip edebilecek.

ÖREN: HALKÇI BAŞKANIMIZ BU OTOPARKI MAHALLEMİZE KAZANDIRDI
Açılışta konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, 'Öncelikle Mehmet Fatih Atay başkanımıza mahallemize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Hizmete açılacak olan Kariyer Merkezi'nin bulunduğu beş katlı otoparkın geçmişi bir hayli karanlıktı. Tam olarak üç valimiz, bir kaymakamımız ve büyükşehir belediyemize defalarca anlatmamıza rağmen, bir türlü bu mezbelelikten bu yeri kurtaramadık. Nihayet 2019 seçimlerinden sonra Efeler Belediyesi'ni kazanan halkçı başkanımız Mehmet Fatih Atay'a bu konuyu açtık. Bu katlı otoparkın alımında büyük eforlar sarf eden belediye başkanımız Mehmet Fatih Atay, mahallemize ve Efeler'e bu otoparkı kazandırmıştır. Açılan Kariyer Merkezi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Biz muhtarlar olarak Mehmet Fatih Atay başkanımızın daima yanındayız. Yanında olmaya da devam edeceğiz' dedi.


ÜLKEN: BU MERKEZ, MARKA KENT EFELER KARİYERİNE KATKI KOYACAKTIR
Ören'in ardından konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, 'Belediyecilik sadece yol yapmak değil. Sadece çöp toplamak ve temel görevleri yerine getirmek değil. Belediyeciliğin içerisinde yönettiğiniz kenttin ekonomisiyle, istihdamıyla ve refahıyla da ilgilenmek gerek. Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay bununla ilgili de bir hamle yaptı. Odamıza seçimlerden önce ziyarete geldiğinde vermiş olduğu bir sözü yerine getiriyor. An itibariyle sistemin ilk iş ve işçi arayan kısmına Odamızın Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Namlutaray girişi yaptı. Bundan sonrasının da çorap söküğü gibi gelmesini temenni ediyorum. Bir nebze bir kişiye bile iş imkanı, iş arayan evine helalinden ekmek götürmek isteyen birisiyle işçiye ihtiyacı olan bir kişiyi bile buluştursa bu sistem sonuca ulaşmış demektir. Sayı ne kadar artarsa da o kadar verimli olacaktır. Bu açılan Kariyer Merkezi'nin Efeler ilçemizin kariyerine ve Marka Kent Efeler kariyerine de bir katkı koyacağını görüyorum. Bu konuda oda olarak biz de Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay'ın odamızın yanında olduğu kadar biz de onun yanında varız. Hayırlı ve uğurlu olsun' diye konuştu.


ATAY: GENÇLERİMİZİ BU SİSTEMDEN İŞE YERLEŞTİRİRSEK MUTLULUĞUMUZ KATLANARAK ARTACAK
Son olarak konuşma yapan Başkan Atay, 'Değerli hemşehrilerim, sizlere verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İki buçuk yıllık belediye başkanıyım. Bu süre içerisinde neredeyse beş bine yakın iş başvurusu geldi ve bir çoğu üniversite mezunuydu. Bu inanın ki beni çok etkilemiştir. Bu Kariyer Merkezi iş arayan gençlerimizle eleman arayan işverenlerimizi ve esnafımızı buluşturmanın bir yöntemi olarak burada. Kimseyle yarışıyor değiliz. İŞKUR'la da devletle de yarışmıyoruz. Efeler'de işsiz olan gençlerimizi işe kavuşturmanın bir yöntemini aradık ve onu gerçekleştiriyoruz. Bir çok arkadaşımız ve işverenimiz inanın ki binlerce lira verip, bazı özel kariyer merkezlerinden eleman bulabilmek için ilan veriyor ama bugün bu para vermenin ötesinde ücretsiz olarak bu olayın gerçekleşmiş olmasından daha çok paranın bir kısmını bırakın, sadece burada yaşayan yurttaşlarımız ve gençlerimizin gelecekle ilgili umutlarının yeşermiş ve yeşeriyor olmasını çok büyük önemsiyorum. Bu sistemi kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşverenlerin eksik olan elemanlarını buradaki ilanlardan gidereceklerine inanıyorum. Biz de yapmış olduğumuz hizmetten büyük mutluluk duyacağız. Gençlerimiz bu sistemle işe yerleştiklerinde mutluluğumuz katlanarak artacak. Açılışa gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı. Başkan Atay'ın konuşmasının ardından, protokol üyeleri kurdeleyi keserek, Kariyer Merkezi'nin açılışını yaptı. Protokol üyeleri daha sonra Kariyer Merkezi sistemini inceledi.