Aydın'da U16 Kızlar Anadolu Şampiyonaları başladı Aydın'da U16 Kızlar Anadolu Şampiyonaları başladı

Sezon boyunca oyuncularının gelişimi için yoğun bir mesai harcadığını kaydeden teknik patron Albayrak antrenmanlarda hiçbir şeyi mükemmel yapmadan bir sonraki çalışmalara geçmediklerini ve oyuncularının kalbine dokunduklarını söyledi.
Yeni sezonda da mavi-beyazlı takımda görev yapacak olan Albayrak geçtiğimiz sezonu ve antrenörlük kariyerindeki ilk yılı değerlendirdi. Futbolcusu oldukları Yıldızspor'dan teknik patronluk görevi teklifi geldiğinde Barış Çetin ile beraber hareket ettikleri ifade eden Albayrak, 'Futbolcu olarak parçası olduğumuz bir kulübün teknik patronluğuna geçmek bizim için çok heyecan vericiydi. Genç bir takımla yola çıkacağımız söylendi. Hocalık kariyerimizde genç futbolcularla çalışmak bizim hayallerimizden biriydi. Bu hayali Başkanımız Kaya Özcan sayesinde gerçekleştirdik. İdmanlara başladığımız ilk günden son güne kadar gerçekten hem biz hoca olarak hem de takım olarak çok ciddi bir gelişim gösterdik. İlk günlerde nasıl yaparız, ne yaparız diye çok kafalar yorduk. Bütçesi çok büyük olmayan, yaş ortalaması küçük olan ve Bölgesel Amatör Lig tecrübesi konusunda ciddi eksikleri olan bir oyuncu grubu ile çalıştım. Hemen hemen 19-20 yaş ortalamasıyla ligde mücadele ettik. Oyuncularımızın bir çok eksikleri vardı. Neler yapması gerektiği konusunda oyuncularımız ilmik ilmik işledik ve sahada teker teker anlattık. Çok ciddi mesailer harcadık' dedi.

'DAHA FAZLASINI BAŞARABİLİRİZ'
'Normalde liglere 6-7 haftalık bir süreçle hazırlanır' diyerek açıklamalarına devam eden Albayrak şunları söyledi:
'Bizim önümüzde hazırlanmak için 11 hafta gibi bir süreç vardı. Biz 20-25'inci idmanda istediğimiz çalışmayı çıkartabildik. Biz mükemmel yapana kadar aynı idmanları defalarca yaptık. Hiçbir şeyi mükemmel yapmadan bir sonraki çalışmaya geçmedik. Bu da sabır ve sevgi gerektiriyordu. Bizim oyuncu grubumuzdaki en büyük avantajımız iletişimdi. Bence yeni oyuncu grupları artık bunu istiyor. Eğer ki oyuncu ile iletişim kuramazsanız, oyuncunun kalbine dokunamazsanız, hiçbir şekilde başarılı olamayız. Biz de bunu yaptık. Bu sadece hoca grubunun başardığı bir şey değil, burada önemli faktörlerden biri bize güvenen Başkanımız Kaya Özcan da bunu yaptı. O da bize sevgiyle dokundu. Biz oyuncu grubuna sevgiyle dokunduk ve bugünkü günlere gelebildik. Artık biz futbolumuzun çok iyi olduğunu biliyoruz. Bizim için yeterli mi? Kesinlikle değil. Bu ligde kalmak, bu yaş grubu ile bu bütçe ile başarı mı? Evet başarı ama biz fazlasını istiyoruz. Daha fazlasını da başarabileceğimize inanıyoruz.'
'TAKIMIMIZA İNANILMAZ GÜVENDİK'
Ligde kalma yolunda çekiştiği ve ikinci yarıda Aydın Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı ve berabere kaldıkları maçta rakibinin 5 puan gerisinde olmalarına rağmen ligden düşme korkusunda hiç olmadıklarını dile getiren Albayrak, 'Biz hiç korkmuyorduk. Ligde kalma yolunda hiçbir şekilde stres yapmadık. Biz takımımıza inanılmaz güveniyorduk. Bizim takımımız bu ligin en fazla mücadele eden ve en fazla ne yaptığını bilen takımıydı. Biz sahada hoca grubu olarak kendimiz tatmin olduğumuz futbolu oynattık. Özellikle ikinci devrelerde fizik kalitesinden dolayı bizim takımımız yükselişe geçiyordu. Stres yaptıysak da bunu çok iyi yönettik. Bizim oyuncularımızla aramızda çok ciddi bir bağ var. Kendimiz futbolun içinden geldiğimiz için futbolcu odaklı hareket ediyoruz. Onların söylemlerine taleplerine kulak vermeye çalışıyoruz. Oyuncularımız her dediğini yapmıyoruz ama biz onlara bir şeyler veriyoruz, onlar bizlere bir şeyler veriyor. Karşılıklı paylaşarak bu şekilde süreci götürdük. Başkanımız Kaya Özcan üzerimizde hiçbir şekilde bir baskı kurmadı. Biz de doğal olarak oyuncularımız üzerinde hiçbir baskı kurmadık. Her zaman önceliğimiz iyi futbol oynatmak ve oynamaktan sonra skoru almak oldu. Bunu da başarabildik. Bizim takımımız son haftalar 'Bizi kimse yenemez' imajı verdi. Önümüzdeki sezonda bunu devam ettireceğiz' dedi.
'OYUNCULARIMIZI ELİMİZDE TUTMAK İSTİYORUZ'
Geçen sezonki kadroyu korumaya çalışacaklarını belirten Albayrak, 'Biz yeni sezonda kendi bünyemizdeki oyuncuların büyük çoğunluğunu elimizde tutmak istiyoruz. Çünkü bu çocuklar ciddi bir aşama kaydettiler ve Bölgesel Amatör Lig'de başarılı olabileceklerini gösterdiler. Biz geçen sezonki futbolumuzun üzerine koyarak çok daha tempolu, heyecan verici, öncelikle oyun sonrasında da skoru alabilecek futbollar oynayacağımızı çok iyi biliyoruz' diye konuştu.
'PROFESYONEL LİGLERE OYUNCU KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Bölgesel Amatör Lig'de hedeflerini de açıklayan Albayrak, 'Biz burada hedeflere oynarken, ligde iyi mücadele ederken, iyi top oynarken, başka bir amacımız daha var. Biz buradan oyuncu çıkarmak istiyoruz. Nitekim de çıkardık. Profesyonel liglere oyuncu verebiliyoruz. Bu da bizim kulüp olarak en büyük avantajlarımızdan biri. Genç oyuncuların bizi tercih etmelerindeki en büyük sebeplerden biri bu olmalı. Biz profesyonel Türk futboluna yeni oyuncular kazandırabiliyoruz ve kazandırmaya devam edeceğimize sonuna kadar inanıyoruz' diye konuştu.