ADÜ Teknokent firması bu kez akıllı seralar için akıllı gübre üretmeyi başardı ADÜ Teknokent firması bu kez akıllı seralar için akıllı gübre üretmeyi başardı

İzmir´de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) öncülüğünde gerçekleştirilen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Aydınlılardan da yoğun ilgi gördü.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)´nın 1 milyon dolar ödüllü başlattığı yarışma ile de gündeme Karya Farma HBX AR-GE Projeler Koordinatörü Hakan Başlık da ekibiyle birlikte TEKNOFEST´e ziyaret etti.
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji fuarına ev sahipliği yapan İzmir´de TEKNOFEST´e ilginin oldukça yoğun olduğunu ve adeta Türk´ün imkansız denilen şeyleri nasıl başardığını gösterdiğini belirten HBX Arge Projeler Koordinatörü Hakan Başlık, 'Ciddi bir yoğunluk vardı. Çevreyolu ve festival alanına giden Anadolu Caddesi´nde araç kuyruğu festival süresince kilometreleri buldu. TEKNOFEST´in başladığı günden bugüne Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Bayraktar Akıncı, Aksungur, Bayraktar TB2, Hürkuş, Paramotor, Gyrocopter, BEL-429 (Üzüm Salkımı), S-70 (Çelik Kanatlar), Paramotor, AB-412 (SGM), T-129 Atak helikopteri ziyaretçilere coşku yaşattı' diyerek TEKNOFEST´in aynı zamanda gençler için bir umut olduğunu söyledi.
İzmir Çiğli Havalimanı´nda 27 Eylül´de başlayan TEKNOFEST´in, teknoloji meraklıları için unutulmaz bir deneyim sunarken, 9 TEKNOFEST´e 2 milyondan fazla gencin katıldığı bildirildi. Milli Teknoloji Hamlesini burada gördüklerini ve oldukça duygulandırklarını belirten Başlık, 'TEKNOFEST´te 21. yüzyılın Türkiye için umut vadettiğini gördük. Mutluyuz' diyerek 17 ayrı patente sahip Karya Farma HBX Ar-Ge hakkında ziyaret ettiği çeşitli üniversitelere ortak çalışmalarda bulunmak üzere bilgi sunduğunu belirtti.
Bu arada Aydın-İzmir seferi yapan tren ve otobüslerde yer kalmazken pek çok kişinin kendi imkanları ile TEKNOFEST´e gidip geldiği belirtildi. .