Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zam oranını açıkladı. Buna göre, 2022'nin ikinci yarısında ödenecek aylık net asgari ücret yüzde 30 artışla net 5 bin 500 lira oldu.

Erdoğan, yeni asgari ücret basın toplantısında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

'Türkiye maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi kurduğu programı yürütmektedir. Yeni durumun en somut olumsuz durumunu kurdaki ve enflasyondaki olumsuzlukla yaşadık. Esasen enflasyon tüm dünyanın öncelikli sorunudur.

Balıkçılara destek başvuruları başladı
Balıkçılara destek başvuruları başladı
İçeriği Görüntüle

Bizim kendi alışkanlıklarımız nedeniyle ülkemizde enflasyon elbette farklı tezahür etmektedir. Ancak insanların hayatlarına etkisi aynıdır. Bu anlayışla, asıl dikkatimizi ve önceliğimiz kendi vatandaşlarımızın sorunlarına verdik.

Karadeniz'in kuzeyindeki savaşın başından beri tüm taraflarla diyaloğu, barışa katkı vermeyi hedefleyen bir ülke olduk. Tabii tüm bunları yaparken vatandaşlarımızın günlük hayatlarında fahiş fiyat artışlarını asla görmezden gelmedik.

Çalışanlarımız başta olmak üzere pek çok tedbiri gündeme aldık, almaya devam ediyoruz. Çarkların durmasına , istihdamın gerilmesine izin vermedik. İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması bu çabalarımızı ürünüdür.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıkladığı toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı.

Muhabir: Efeler Haber