ADÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ve ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya'nın katılımıyla ADÜ Teknokent ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında, tablet üzerinde uygulanan 'Sözel Olmayan Zeka Testi' projesi kapsamında protokol imzalandı.

Eğitim Fakültesi Özel Yetenekliler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bildiren tarafından geliştirilen, tablet üzerinde uygulanan, paralel forma sahip olan ve genel yeteneği ölçen testin yurt içi kullanım hakları, ADÜ Teknokent danışmanlığında MEB'e devredildi. ADÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, Doç. Dr. Ahmet Bildiren'in geliştirdiği testin genel yeteneği ölçtüğünü ve uygulamada, öğrencinin gerektirdiği alıcı ve ifade edici dili ortadan kaldırdığını ifade etti.

Kent, 'Üniversitemiz Teknokenti'nde geliştirilen bu testin üstün yetenek özelliklerine sahip olmanın getirdiği bazı güçlük ve yetersizliklerin çözümünde, bireylerin geliştirilebilir yönlerini daha yakından tanıma ve gereksinimlerin karşılanmasına cevap verme fırsatı oluşması açısından tüm toplumumuza sosyo kültürel ve aynı zamanda sosyo ekonomik getirisi önemli bir katkı sağlayacaktır.' dedi.

Üniversiteli gençler iftarda bir araya geldi Üniversiteli gençler iftarda bir araya geldi

Bildiren, 'Geleneksel tanımlama yöntemleri tüm alt popülasyonlardan öğrencileri eşit bir şekilde tanımlamak için yeterli olmayabilir, bu da onların üstün yetenekli programlarda yetersiz tanımlanmasına ve yeterince temsil edilmemesine neden olabilir. Yapılan çalışmalar, öğrencilerin geçmişlerinin geleneksel dil temelli zeka testlerindeki puanlarını etkileyebileceğini göstermiş ve farklı ekonomik, dilsel ve kültürden gelen üstün yetenekli öğrencileri belirlemek için sözel olmayan testlerin kullanımını desteklemiştir.' dedi.