Tarım alanlarının sorunu olarak görülüyordu, faydaları şaşırttı Tarım alanlarının sorunu olarak görülüyordu, faydaları şaşırttı

Murat Yalçın
AYDIN (İHA) - Üniversite-sanayi işbirliğinden doğan rekabet anlayışı ile teknoloji üreten bilim insanlarıyla sanayi kuruluşlarının ortak projelerin yürütüldüğü ADÜ Teknokent'te çalışmalarını sürdüren ve 17 patente imza atan Karya Farma HBX Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aynı zamanda kutsal kitaplarda adından söz edilen incir ve zeytinin ana vatanı Aydın'da yetişen ürünlerin yanında Ege'deki endemik bitkilere değer kazandırmak için birçok çalışmaya imza atan HBX Ar-Ge Projeler Koordinatörü Hakan Başlık, başta insan sağlığı olmak üzere çevre, tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmalardan söz etti. Biyoteknoloji üzerine Ar-Ge çalışmalarını 15 yıldan bu yana aralıksız sürdürdüklerini ve bugüne kadar ADÜ Teknokent içerisinde sürdürdükleri çalışmalardan önemli sonuçlar aldıklarını belirten Başlık, desteklerinden dolayı ADÜ yönetimine teşekkür etti.

Aydın'ın kıymetlerini değere dönüştürmeye gayret ediyoruz
İlk olarak zeytin ve incir ağaçları ve meyveleri ile çeşitli endemik bitkilerin özlerini kullanarak ürettikleri ve HBX adını verdikleri ürünle çalışmalara başladıklarını kaydeden Başlık, bugün sahip oldukları 17 patent ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İnsan ve hayvan sağlığı alanında yaptıkları çalışmaların yanında akıllı tarım üzerinde de faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Başlık, desteklerinden dolayı Rektör Kent ve ADÜ Yönetimine teşekkür etti.

Üniversite ile Aydın'ı ve ilin sanayisi ile her zaman işbirliği içerisinde olduklarını belirten Rektör Kent, ilin ve ülkenin kalkınması için emek veren herkese teşekkür etti.