Aydın'da göğüs ve karın ağrısı nedeniyle Aydın Adnan Menderes Hastanesi acil servisine başvuran 81 yaşındaki Naciye Bırakmaz kardiyoloji servine yatırıldı. Takiplerde karın ağrısı şiddetlenmesi üzerine yapılan incelemede karaciğer tahlillerinin çok yükseldiği saptandı.

Gastroenteroloji ve genel cerrahi bölümlerinin değerlendirdiği hastanın, çekilen BT aortografide karaciğer, mide ve dalağı besleyen ana atardamarının tıkalı olduğu saptandı. Yapılan değerlendirme sonrasında ameliyata gerek kalmadan balon ve stent ile açılması kararı verildi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Şenkul yaşlı çınarları yalnız bırakmadı Aydın İl Sağlık Müdürü Şenkul yaşlı çınarları yalnız bırakmadı

Doç. Dr. Cemil Zencir ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Gülaştı öncülüğündeki ekip tarafından özel teknik ve malzemeler kullanılarak hastanın atardamarı tamamen açıldı.

İşlemden sonra hastanın çok hızlı şekilde toparladığını, yükselen karaciğer testleri ve böbrek fonksiyon testleri düştüğünü, böbrek testlerinin ise tamamen normale döndüğünü belirten ADÜ Hastanesi, hastanın şikayetlerinin geçtiğini açıkladı ve taburcu edildiğini duyurdu.

Kardiyoloji ekibi ise kliniği büyüten ve operasyon için gerekli şartları sağlayan Rektör Prof. Dr. Bülent Kent ve Başhekim Prof. Dr. Mücahit Avcil'e teşekkürlerini sundu.