Aydın´da yaşayan 85 yaşındaki Altan Bandırma´nın Adnan Menderes sevgisi görenleri şaşırtıyor. Aynı zamanda gurbetçi olan Altan Nine, 1965 yılında Almanya´da ilk maaşı ile satın aldığı Menderes işlemeli porseleni gözü gibi koruyup saklıyor.

"Adnan Menderes sevgisi devir ve mekan tanımıyor"


İlk maaşıyla satın almış
Bugün 85 yaşında olan Altan Bandırma, henüz otuz yaşına erişmeden 1 Ocak 1965 tarihinde Almanya´ya Türk işçisi olarak tek başına gittiğini belirterek "Aynı zamanda hemşerimiz olan Menderes´in yaşadığı mağduriyet bizleri de üzüyordu. Geçim ve maişet telaşına rağmen Merhum Menderes ve Türk Bayrağı motifli porseleni ilk maaşımla satın almıştım. 1982 yılında yine darbenin alabildiğince hüküm sürdüğü günlerde malulen emekli olduktan sonra Türkiye´ye döndüm. Benim için bu Menderes motifli porselenin değeri paha biçilemeyecek kadar büyüktür" dedi.

Aydın Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun, Refah-Yol iktidarında 1997 yılında planlanan ancak sıradaki darbe ile iptal edilen III. Kültür Şurası için hazırlamış oldukları "aile arşivleri" hususunun bu örnekte olduğu gibi önemini bir kere daha fark etme imkanı bulduklarını ifade ederek başta Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygıyla, rahmetle andıklarını, Türk Milletinin kendisine hizmet eden evlatlarını sessiz belki ancak muhabbetle hatırladığı dile getirdi.