Bütçe görüşmelerinin 8 Aralık’ta başladığını ve 14 gün aralıksız sürdüğünü hatırlatan Savaş, “2026 yılı bütçemiz; üretimi, büyümeyi, istihdamı ve kalkınmayı önceleyen bir yol haritasıdır. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türkiye ekonomisindeki büyüme performansına dikkat çeken Savaş, 2024 yılında yüzde 3,3’lük büyümenin yakalandığını, 2025’in ilk dokuz ayında ise yıllıklandırılmış olarak yüzde 3,7 büyümenin sürdüğünü belirtti. Enflasyonla mücadele hedeflerini de paylaşan Savaş, “2026 yılında enflasyonu yüzde 20’nin altına, 2027 yılında ise tekrar tek haneye indirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Savaş, eğitim, sağlık, tarım ve savunma sektörlerine ayrılan bütçeleri de kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda 2026 yılında eğitime 2 trilyon 896 milyar lira, sağlığa 3 trilyon 307 milyar lira, tarıma ise 938 milyar lira kaynak ayrıldığını belirten Savaş, “Savunma ve güvenlik harcamaları için toplam 2 trilyon 155 milyar lira ödenek ayırdık” dedi.
Aydın’a ilişkin yatırımları da değerlendiren Savaş, şehir hastanesinin ilk hasta kabulüne başladığını hatırlatarak, “2026 yılında resmi açılışını yaparak tam kapasiteyle günlük 20 bin vatandaşımıza hizmet vermesini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.
Aydın Adliye Sarayı için 2026’da ilk kazmanın vurulacağını, Adnan Menderes Stadyumu’nun da 2026 yılında açılacağını belirten Savaş, gençlere yönelik spor yatırımlarının da sürdüğünü ifade etti.
Dalaman Çayı–Kemer Barajı tünel projesi, Sarıçay Barajı, okul yatırımları ve sulama projelerine yönelik planlamaların da devam ettiğini söyleyen Savaş, Aydın’ın 2026 yılında Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapacağını da duyurdu.
Savaş, “2026 bütçemizin ülkemizin kalkınma hedeflerine, ekonomik istikrarına ve toplumsal refahına katkı sağlamasını diliyorum. Milletimiz ve şehrimiz için hayırlı olsun” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.