Aydın'ın Efeler ilçesinde yer alan Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerinden Başak Yılmaz'ın ortak olduğu 'S.T.E.A.M-tastik' isimli proje ile 2021 e Twinning Avrupa Ödülleri'nde ikincilik getirdi.

'TÜRKİYE'DE 8, YABANCI ÜLKELERDE 3 ORTAĞIMIZ VAR'
Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Başak Yılmaz,
proje etkinliklerinin ilk önce sınıf ortamında uygulamaların gerçekleştirildiğini ve pandemi sürecinde ise veliler ile işbirliği içerisinde uzaktan eğitim ile devam ettiklerini belirterek; 'Avrupa ortaklı, STEAM etkinliklerini kapsayan bir proje gerçekleştirdik. Türkiye'den 8 ortaklı, yabancı ülkelerden ise 3 ortaklı olarak gerçekleştirilen projemiz ile Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri aldım. İtalya ve Malta'da aldığımı ödüllerden sonra yabancı ortaklarımız ile çalışmalarımızı büyüterek Avrupa Büyük Ödülüne başvuru yaptık. Yaptığımız başvurucu sonucunda 870 proje arasından 6 yaş kategorisinde 2. olarak seçildi.' ifadelerine yer verdi.

Organizatörler tutuklandı Organizatörler tutuklandı

'GURUR VERİCİ BİR GELİŞME'
Başak Yılmaz'ın açıklamalarında ayrıca;
'Proje kapsamında çalışmalarımıza devam edeceğiz. STEAM etkinliklerinin çocuklara aktarılması amacıyla gerçekleştirdiğimiz 'S.T.E.A.M-tastik' isimli projemizde, Bilim, Teknoloji, Matematik, Fen ve Mühendislik alanlarında çalışmalarda bulunduk ve öğrencilerimize aktarımını gerçekleştirdilk. Veli ve öğrenci değerlendirmeleri ile kazanımlarımızın sonuçlarını ölçtük. Ölçüm sonuçlarına göre oldukça başarılı bir sonuca ulaştığımızı söyleyebilirim. Gerek kendi ülkemizde, gerekse yabancı ülkelerde uygulanan ölçüm sonuçlarının başarılı bir sonuç vermesi oldukça gurur verici bir gelişme oldu. ' sözleri kaydedildi.


'OKULUMUZU GURURLANDIRDI'
Konuya ilişkin olarak Zübeyde Hanım Anaokulu'nun web sitesinde gerçekleştirilen açıklamada;
'Avrupa genelinde 4 ayrı yaş kategorisinde ve 5 özel kategoride 870 projenin katıldığı ' 2021 e Twinning Avrupa Ödülleri ' 6 yaş kategorisinde Okulumuz öğretmenlerinden Başak YILMAZ'ın ortak olduğu ' S.T.E.A.M-tastik 'adlı proje AVRUPA İKİNCİSİ olmuştur. Öğretmenimiz Başak YILMAZ ve şu an 1.sınıfta olan proje öğrencilerini ülkemizi, ilimizi ve okulumuzu gururlandırdığı için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.' ifadelerine yer verildi.