İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından güncellemesi sağlanan İSG-KATİP erişime açıldı. 21 Ekim 2022 saat 23:59 itibariyle İSG-KATİP'e yapılacak güncellemeler sebebiyle erişime kapatılmıştı. 31 Ekim 2022 itibariyle yeni İSG-KATİP tüm iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri erişimine açıldı.

YENİ İSG KATİP HANGİ YENİLİKLERİ SUNUYOR

Uygulama arayüzü güncel tasarım yaklaşımlarına uygun, kullanıcıların daha kolay işlem yapabileceği şekilde güncellendi.

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile elektronik bilgi paylaşımı artırılarak; mezuniyet belgesi, ticaret sicil belgesi gibi kullanıcılardan talep edilen belgelere ilişkin resmi bilgiler doğrudan elektronik ortamda temin edilerek daha az bürokrasi ile işlemlerin yürütülmesi hedeflendi.

Kişi ve kurumlara yönelik sözleşme ve sigortalılık bildirimleri gibi kontroller anlık olarak yapılabilecek.

Kişi ve kurumlara yönelik anlık ya da düzenli olarak SMS, e-posta ve uygulama içi bildirimler ile bilgilendirmeler yapılabilecek.

Kişi ve kurumlara dair sistemde kayıtlı olan 'Mernis Kimlik Bilgileri', ' SGK İŞ YERİ Tescil Bilgileri', 'Mezuniyet Bilgileri', 'E Bildirge Kullanıcısı', 'Nace Kodu ve Tehlike Sınıfı' gibi bilgiler kullanıcılar tarafından güncellenebilecek.

EFELER HABER ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI EFELER HABER ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

SİSTEMDE YETKİLENDİRİLMİŞ KURUMLAR GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Yetkilendirilmiş OSGB ve TSMB Listesi, Yetkilendirilmiş İş Hijyeni Laboratuvar Listesi, Gezici İş Sağlığı Aracı Olan Yetkili OSGB' lerin Listesi, Yetkilendirilmiş Eğitim Kurumları Listesi, Yetkilendirilmiş İş Ekipmanı Muayene Listesi, Basit Tetkik Laboratuvar Yetkisi Olan OSGB Listesi

AYDIN'LI İŞ GÜVENLİĞİ FİRMASI O LİSTELERDE YER ALDI

Aydın'da uzun süredir İSG sektöründe hizmet veren sektörünün öncü firmalarından GÜZELHİSAR OSGB A.Ş Basit Tetkik Laboratuvarı ve Gezici İş Sağlığı Aracı Olan Yetkili OSGB ler listesinde yerini aldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan GÜZELHİSAR OSGB A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Evren Karaköse; '' Merkezi Aydın'da kurulu olan ve Aydın dışında İzmir, Muğla, Manisa ve Denizli illerinde faaliyetlerini sürdüren ve İş sağlığı ve güvenliği sektörünün öncü firmalarından Güzelhisar Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Türkiye'nin ilkleri arasına girdi. İşe Giriş Sağlık Raporu almak isteyenlerin, kapı kapı dolaşmadan tek merkezde sağlık raporu alabilmesini sağladık. İşe girişlerde çalışanların sağlık raporu için gerekli, akciğer grafisi (röntgen), işitme testi, solunum fonksiyon testi, kan tahlili, göz muayenesi, EKG, biyokimya ve portör testleri gibi tüm laboratuvar tetkiklerini Güzelhisar OSGB olarak tek çatı altında yapan yetkili kuruluşuz.Yeni yönetmelik gereği Laboratuvar yetkisi almayan OSGB'ler sağlık tetkiki yapamaz. Tetkik yaptırdığınız OSGB'lerin yetki belgelerini sorgulamanızda fayda var.'' İfadelerini kullandı.

Yeni İSG KATİP hakkında da açıklamalarda bulunan KARAKÖSE;

''YENİ İSG KATİP' in hayata geçirilmesi sürecinde Başta Sayın İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz olmak üzere tüm Genel Müdürlüğümüz Yöneticilerinin ve çalışanlarının büyük bir emek ve çabalarına şahit olduk.Tamamiyle hayata geçtiğinde bir çok kolaylıkları barındıracağını düşünmek ile beraber emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz.Çok iyi düşünülmüş ve dizayn edilmiş bir program.''

İfadelerini kullandı.

'