Ülkemiz uzun yıllardır terörle mücadele ediyor ve terörden kaybettiklerimiz en az 10 tane ülke yatırımına bedeldir.
Elbette terör örgütleri ayakta kalmak için kendilerince bir şeyler yapacak önemli olan biz bu konuda meseleyi nasıl baktığımızdır.
Yangınlar sadece bu yıl olmuyor! Bölge ve hava koşulları bu konuda bizleri hep tetikte olmayı zorunlu kılıyor dolayısıyla velevki yangını çıkaranlar terör örgütleri olsa bile bizim yetersiz söndürme ekipmanlarımızın olmamasını haklı çıkarmaz.

80 li yıllarda eşeğiyle odun getirenin eşeğini bağlayan sahibine ceza kesebilen devletimiz eğer bugün maden firmalarına dağları ormanları al tepe tepe kullan dedi ve önüne gelen yakmaya başladı ve biz söndürmede gerekli uçak helikopter vb araçları almamış ve hala kiralıyor isek bu iş biraz ciddiyetten uzak geliyor.

Yangın üzerinden siyaset yapılmaz. Ancak sorumlular eleştirilir çünkü yangın çıkmaması ve çıkarsa söndürme görevi ilgili yetkili kurumlarındır.

Yani şunu diyemeyiz ' terör örgütü yaktı biz ne yapalım' bu asla ve asla bizim gibi büyük devlet ve milletlere yakışır bir durum değildir.
Ülkemizde son yıllarda ciddi bir israf ve alakasız alanlara yatırım hastalığı oluştu ve inanın belki de bazı makam araçlarının değeri bir yangın söndürme uçağı alabilir dolayısıyla kimse yan çizmesin sorumluluğunu kabul edip ' ben görevimi yapamadım' desin.

Beyler yanan alanların büyük bölümünü görmüş bir kardeşiniz olarak ülkemizin en değerli yerleri yandı ve oralarda milyonlarca canlı yandı ve yok olmalarının yaratacağı ciddi sorunlarımız olacak.

Elbette yangına çıkaranlara lanetliyoruz, elbette sebep olanlara öfkeliyiz ancak dediğim gibi ne bunun üzerinden siyaset yapalım nede sorumlular ben sorumlu değilim desin.
Ortada ciddi bir sorun var ve bu sorunu biz uçak ve helikopterlerle gidip yerinde incelemekle ve insanlara çay atmakla çözemeyiz. Yangın bölgesinde yaşayan insanların büyük bölümü ölünceye kadar kötü bir anıyla yaşayacaklar çünkü hayvanları, malları ve canları gitti en daha vahimi evlerini kaybedenlerin anıları yok oldu. Ben 1997 yılında işyeri yangını yaşadım benim için hayat 97 den önce ve sonra diye ikiye ayrıldı velhasıl özetle yangın çıkma sebep ve gerekçesi ne olursa olsun onları lanetliyoruz ama asla sorumluların sorumsuzluğuna da görmezlikten gelmiyoruz.

Yangınları söndürmek için gece gündüz ve canla başla mücadele eden tüm insanlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Ayrıca yangında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyorum.