Ülkemiz son aylarda üst üste afetler yaşadı inşallah son yaşadığımız afetler olur diyeceğim ama bilim insanları hiç öyle demiyor maalesef bizlerde de hazırlık yok denecek kadar az.

Yangınlar o kadar geniş alanda o kadar çok canlıyı etkiledi ki insanları düşünürken hayvanları unuttuk!
Elbette İnsanlarımız öncelikle önemli ancak hayatta kalan her şeyini kaybeden İnsnalarımız için bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..

Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımızın durumu öyle kısa sürede çözülmez! Basın yayın ve kurum ve kuruluşlar elbette yardım ettiler hatta devam ediyor olabilir ancak bu yardımlar bir süre sonra kesilecek ve gündemden de düşünce hepimiz unutacağız oradaki insanların yaşam zorluklarına..

Bir köylü düşünün hayvanları var kaybetmiş! Evini tüm anılarını kaybetmiş! Daha vahimi ekip biçtiği alanlar zarar görmüş! Hayvanlarına otlattığı alanlar simsiyah olmuş! Şimdi hayvan versen hazır yemle ne kadar bakabilir! Demem o ki o köylüyü saray yapsan bile eskisi gibi olmaz durumu..

Diğer taraftan özellikle dünya için olmazsa olmaz arılar yandı! Velevki arıları çoğalttık onları hangi Çamlıkta Çam balı toplatacağız.

Yanan alanlarda doğal yaşamın dengesini sağlayan Yılanından Akrebine yok olan dengenin kurulması ne kadar zaman alacak?

Elbette tüm bunların dengelenmesi ağaçların yeniden çıkması ve büyümesiyle mümkün olacaktır. Bu kaç yılda olur? Bence 50 yıl sonra tekrar eski haline gelir peki 50 yıl insan ömrü için ne anlama gelir? Anı yaşayanların bir çoğunun tekrar oraları eski haliyle görememesi demektir.
Yani demem o ki ' biz yanan bölgelere her türlü yardımı yaptık' dememiz sadece güncel yaşanan sorunları kısmi bir çözüm üretmiş olacağız oysa orada yaşayanlar yangından önce yangından sonra olarak yaşamlarını devam edecekler.
İnşallah önümüzdeki yaz ayına yüzlerce Uçaklar ve Helikopterlerle bir daha benzer yangınların yaşanmaması için tedbir almış olarak gireriz...