Son 20 yıldır bir türlü sorunlarını çözemediğimiz sanatkarlar hala sanayide var olma, ayakta kalabilme mücadelesi veriyor.

20 yıldır ödenemeyen borçlarını çözüm bulamamışken, sektörel sorunları her geçen gün artırdık bir nevi sanatlara sermayeye yem yaptık.

Yaşadığımız pandemi döneminde ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşadık hala bir çok sektör ciddi çıkmaz içinde boğuşuyor. Sanılıyor ki kısıtlamalar bitince sorunlar bitti! Asla bitmedi aksine artıkça arttı.

Son 6 ayda akıl almaz zam sağanağı yaşıyoruz ve hiç kimse artışların niye, neden ve niçin olduğunu çözemiyor! Çünkü artışlarının bir gerekçesi yok 250 liralık malzeme 600 lira olmuş! 3 liraya aldığımız bazı ürünler 15 lira olmuş yani bu oranlar neye göre akıl fikir almıyor.

Pandemi'den ağır hasarlı çıkan sanatkarlar için şimdi yeni sorun fiyat artışlarıdır. 5 bine yapılan bir dolap 8 bine çıktı peki müşterilerimizin geliri arttı mı? Artmadı o zaman demek oluyor ki önümüzdeki günlerde insanların iş yaptırma olasılığı çok düşük olacak buda doğal olarak özellikle sanatkarları ciddi anlamda yaralayacaktır.

Demem o ki emekli işçi ve memura yapılan zamlar ile bizim sektörel zamlarımız çok orantısız olmuştur. Bu da alım gücünü düşüreceği için yarınlarda bizleri ciddi anlamda zora sokacaktır.

Ya emekli memur ve işçi maaşlarına piyasada ki zam oranlarında zam yapın ya da yapılan bu fahiş akıl almaz zamları geri çektirin.

Süleyman Algün
Aydın Marangozlar Odası Başkanı