Hiçbir şekilde ve surette geri dönüş olmaz' dedi.

HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Toplantı Salonu'nda konuşan Başkan Arıkan, liglerin başlayacağını müjdeledi. Arıkan, 'Tünelin ucundaki ışık görüldü. Her ne kadar vaka sayıları orta seviyede ama artık bundan sonra hiçbir şekilde ve surette geri dönüş olmaz. Eğer okullar, alışveriş merkezleri ve kahvehaneler ve benzeri gibi yerler açıksa artık bu ligler başlar. Tribünlerde yüzde 50 kapasiteye uyan yok. Bakıyorsun tribünlere yüzde 80 seyirci ile doluysa artık tüm kabahat amatörlerde değildir. Biz bunu defalarca söylüyoruz. İnşallah ligleri başlatacağız ve bir şekilde bitecek. Geçen yıl pandeminin en yoğun olduğu dönemde nasıl BAL oynadıysa bu dönemde de inşallah bu ligler oynanacak' dedi.


'ÖNCE SAĞLIK DİYECEĞİZ'
Alt yapı ligleri ilgili de açıklama yapan Arıkan, 'Biz U11 ve U12 liglerini Nisan ve Mayıs aylarında oynatıyorduk. O çocuklar sezonu tamamlasın diye mutlaka olağanüstü bir şeyler olmadıktan sonra bu ligleri oynatacağız. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı oynanmayacak dedikten sonra bizim yapacak olduğumuz bir şey yok. Önce sağlık diyeceğiz ama bu aşamadan sonra inşallah oynanır' diye konuştu.

Jandarma Akbük’te bilgilendirdi Jandarma Akbük’te bilgilendirdi


'KUŞADASISPOR HEPİMİZİN GURURU OLDU'
Geçen sezonla ilgili de açıklamalarda bulunan Arıkan, 'Geçen sezon Süper Amatör Lig'de Play-Off Grubu'na kalan dört takımın, BAL'a alınması ile ilgili büyük uğraşlar verdik ve takımlarımızın BAL'a yükselmesine vesile olduk. BAL'a yükselen bir takımımız olan Kuşadasıspor da hızlandırılmış ligde hiç kimsenin ihtimal vermemesine rağmen şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi ve hepimizin gururu oldu. İnşallah önümüzdeki dönem her yıl bir takımımızın profesyonel lige yükselmesi en büyük arzumdur. Bu sadece BAL'dan profesyonele değil. Bugün 3. Lig'deki takımımızın 2. Lig'e, 2. Lig'deki takımımızın 1. Lig'e yükselmesi hepimizin en büyük arzusudur. İnşallah planlı ve programlı çalışmak suretiyle bunlarda gerçekleşir' ifadelerini kullandı.


'ÖZVERİNİN ÖTESİNDE'
BAL'da bu sezon 5 takımla temsil edeceklerini dile getiren Arıkan, kulüp yetkililerine hitaben konuşmasında, 'BAL, olağanüstü bir şey olmadıktan sonra büyük bir ihtimal 16-17 Ekim veya 30-31 Ekim tarihlerinde başlayacak. 9 Eylül Perşembe günü BAL'ın son müracaat tarihiydi. O süreç tamamlandı. Şuanda 260 takım, BAL'a katılmak için müracaat etmiş. Katılacak olan takımlar ile ilgili değerlendirme yapılıyor. Eylül sonu veya Ekim başı gibi gruplar belli olduktan sonra kura çekimi olacak. BAL'da temsil eden takım sayımız belli bir süre içerisinde 3'e düşecek. Bu sezon 5 takımla temsil ediyorsak, bir sonraki sezon 4 takıma düşecek. İki sezon sonra ise BAL'da 3 takımımız kalacak ve asıl temsil hakkımıza dönecek. Süper Amatör Lig'in başlama tarihini belirlememiz için BAL statüsünün bizlere ulaşması lazım. Buradan büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Süper Amatör Lig'de 20, BAL'da 5 takım, toplam 25 takım kulüp vize işlemlerini tamamlayıp liglere katılacağını beyan etti. Bu bizler için sevindiricidir ki bu kadar zor şartlarda neler çektiğinizi her toplantıda dile getiriyoruz. Sizler bu kulüpleri ayakta tutabilmek için her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz. Buna fedakarlık demeyelim artık özverinin ötesinde' dedi.