2013 yılından bu yana her geçen süre zarfında daha fazla kullanıcıyı içerisinde barındıran Telegram mesajlaşma uygulaması kullanıcı kazanmaya devam ederken bunun yanında 7. Yılına özel bir yeni özelliğini kullanıcılarına sundu. Görüntülü arama özelliği uzunca bir süredir Telegram kullanıcıları tarafından istenmekteydi. Öte yandan piyasadaki bir diğer mesajlaşma platformları ise bu özelliği uzunca bir süre önce kullanıcılarına sunmuştu. Telegram'da bu yarıştan geride kalmayarak görüntülü arama özelliğini son güncelleme ile beraber uygulama dünyasına sundu.


Telegram'ın yaptığı açıklamaya göre görüntülü arama özelliği Android ve IOS kullanıcıları için kullanıma açılmış durumda. Henüz Alpha aşamasında olan bu önemli özelliği kullanmak için aramak istediğiniz kişinin profiline girerek 'Video' seçeneğine basmanız yeterli olacaktır. Bununla birlikte bu yeni gelen özelliği istediğiniz zaman açabilir ve kapatabilirsiniz.


Telegram'a gelen görüntülü arama özelliğini diğer uygulamalardan ayıran en büyük fark ise konuşma sırasında cihazınızda diğer işlerinizle de ilgilenmenize izin vermek amacıyla resim içinde resim özelliği sunuluyor olması diyebiliriz. Bu özellik sayesinde karşınızdaki kişi ile görüşme yaparken bununla beraber işlerinizi de devam ettirebilir ve sosyal medya platformlarında zaman geçirebilirsiniz. Aramayı ufak bir çerçeve içerisine alan bu özellik kesintisiz bir şekilde arama akışı yapabilmenizi de sağlayacak.

Sanal uygulama gerçek hayatta can kurtaracak Sanal uygulama gerçek hayatta can kurtaracak

Popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram'a gelen bu yepyeni özellik sayesinde, güvenliğin sağlanması uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunmaktadır. Bu güvenlik sistemi sayesinde görüşme yaptığınız kişi ile aranıza bilinmeyen kişilerin engellenmesi de kolay olacak, gizliliğiniz korunacaktır. Kullanıcılar bu güvenlik özelliğini doğrulamak için ekranlarında gösterilen dört emojiyi karşılaştırabiliyor, eğer seçilen iki emoji birbiriyle uyumluysa güvenli bir şekilde korunabiliyorlar.


Öte yandan Telegram'a gelen bu yeni güncelleme ile beraber yepyeni animasyonlu emojilerde kullanıcılara sunulmuş durumda. Geliştiriciler yakın bir süre içerisinde gelecek olan bir diğer güncelleme ile beraber daha fazla özelliği kullanabiliyor olacaklar.