Mitoloji ve Mitolojik karakterler her ne kadar çok fazla gerçeği yansıtmamış olsalar da yüzyıllar boyu insanlığın dikkatini çekmeyi hep başarmışlardır. bu hafta ki makalemle sizlere benim dikkatimi çeken Tanrıçamı anlatacağım.Sizce o kim?

Tanrıça Artemis; Yunan mitolojisinde tanrılar tanrısı Zeus ile Leto'nun birlikteliği sonucu doğmuştur. Erkek kardeşi ise yine mitolojide daha çok müziğin ve güneşin tanrısı olarak bilinen Apollondur. Artemis'in bilindik birden fazla ismi vardır örneğin Diana, Kybele, Mavb gibi. Mitolojide çok yönlü tanrıça olarak bilinen Artemis'in nitelikleri arasında; genelde O! Narin cici kız elbiseli ayağında sandallarıyla… Heykellerine bakacak olursanız ok ve yaylarını ya da yanında hayvanlarını özellikle geyik ve köpekleriyle betimlendiğini görürsünüz aynı zamanda iyi bir avcıdır neden mi? Çünküüüü Artemis bir doğa tanrıçası olma özelliğine de sahip olduğu için hayvanlar onun için hep kutsal ve dokunulmaz olmuştur. Bu özelliklerinin yanı sıra Artemis aynı zamanda Ay tanrıçasıdır tıpkı bir meşale gibi gecenizi aydınlatır. Ay tanrıçası olma özelliği aynı zamanda bakireliği ile de ilişkilendirilir.

Artemis'in en çok bilinen özelliği arasında bakire kalmaya yemin etmiş olması da yer alır. Bunun sebebi ikiz kardeşi Apollondan önce kendisinin doğmuş olması, annesinin kardeşi Apollon'u doğururken çekmiş olduğu acıya tanıklık etmesi ve kardeşinin doğumuna yardımcı olmuş olmasıdır. Konuya başlarken de bahsetmiştim mitoloji tamamen gerçeği yansıtmaz ama beyin tellerinize dokunur:)

Farklı bölgelere göre Artemis'in sayabileceğimiz birçok özelliği daha mevcuttur ben size en belirgin özelliklerini kısa ve öz anlatmak istedim. Haftaya görüşmek dileğiyle…