Aileler, COVID-19 salgını başladığında duraklayan bazı faaliyetlere yavaş yavaş geri dönüyor. Virüs hala yayılırken, herkesin sosyal mesafeyi sürdürmesi önemlidir.

Sosyal mesafe, kendinizle evinizin dışındaki diğer insanlar arasında fiziksel boşluk bırakmak anlamına gelir. Bu virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için hayati bir adımdır. İşte nedeni:

Tüm aileler için 'sosyal mesafe'

COVID-19, kişiden kişiye fiziksel temas yoluyla kolayca yayılır. Bu nedenle, insanların birbirleriyle yakın temasa geçme yollarını azaltmak önemlidir. Bunu yapmanın etkili bir yolu, olabildiğince evde kalmak ve insanlar arasında güvenli bir alan tutmanın zor olduğu kalabalık, halka açık yerlerden kaçınmaktır.

Birçok etkinlikte, toplantıda kaç kişinin katılabileceği veya restoranlara ve barlara kaç kişinin girebileceği konusunda sınırlama bulunmakta. Markete, benzin istasyonuna giderken ya da bir toplantıya katılırken başkalarıyla yakın etkileşim olası olduğu için, maske kullanımı ve diğer insanlardan en az 6 adım uzakta durmak önemlidir.

Kendi kendine izolasyon

COVID-19, semptomlar başlamadan önce kişiden kişiye yayılabilir. Bu nedenle, ailenizden biri hafif hasta hissederseniz, yorgun ve bitkin hissederseniz veya eklemleriniz ağrımaya başlarsa, evde kalmak ve 'kendi kendine izolasyon' uygulamak önemlidir. Bu, başkalarıyla teması sınırlamak anlamına gelir. Ateş gibi daha şiddetli semptomlar gelişirse , öksürük veya nefes darlığı, sağlık kurumuna başvurmalısınız. COVID-19 testi gerekip gerekmediğini ve sonraki adımların ne olması gerektiğini size bildireceklerdir. Ailenizden birinin COVID-19'a sahip olduğuna inanılırsa, muhtemelen karantina tavsiye edilir. Karantina dönemi hem birey için hem çevresindeki kişiler için hem de dışarıdaki insanlar için yüksek derecede önem taşımaktadır.

Sosyal mesafe neden önemlidir?

İç ve dış mekanlarda sosyal mesafe, COVID-19'un yayılmasını yavaşlatmanın önemli bir yoludur. Yüksek riskli gruplardan birinde olsanız da olmasanız da, topluluğunuzdaki sosyal mesafe önerilerini takip etmek önemlidir.

Çocukların bir araya gelmesine izin vermek cazip gelebilir. Ancak sosyal mesafe sadece hepimiz katılırsak işe yarar. Virüsün yayılmasını önlemek hayat kurtaracaktır.

Herkese sağlıklı bir hafta dilerim.