Gerçekleştirilen toplantıda kadınların yoğun katılımı dikkat çekerken, İYİ PARTİ ve CHP Teşkilatı Ömerler mahallesindeki toplantıya katılarak vatandaşlara destek verdi.

Ömerler Köy kahvesinde yapılan ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen toplantıda AK Parti ve MHP'nin yer almadığı gözlemlendi. AK Parti Karpuzlu Eski İlçe Başkanı ve Ömerler'li Erdal Yıldız katıldı. Ömerler'e ve Muhtarı Gürkan YILDIRIM'a, İYİ PARTİ ve CHP'den de destek geldi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ve parti yönetimi, İYİ Parti Çine İlçe başkanı Erkan Bozkurt, İYİ Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Veysel Kalfa ve parti yönetimi ve Karpuzlu Ziraat Odası Yönetiminden Çetin Naz, destek verdi. Karpuzlu CHP İlçe Başkanı Tuğrul Ozan'ın, kayınpederinin vefatı nedeniyle katılamadığı toplantıya CHP Karpuzlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Türkkal ve parti yönetimi de katılarak destek verdiler. Toplantının sunumunu gerçekleştiren Karpuzlu'lu Eşref Gülpınar'da Ömerler'e destek verdi.

Şoför esnafı Başkan Çerçioğlu ile bir araya geldi Şoför esnafı Başkan Çerçioğlu ile bir araya geldi

Toplantının sonunda vatandaşlar, önümüzdeki günlerde valiye verilmek üzere, meraya dokunulmaması için imza kampanyası başlattılar.

HAYVANCILIK ve GARGAN BALI ZARAR GÖRÜR
Toplantıyı düzenleyen ve Ömerler'li vatandaşlara ve parti temsilcilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan muhtar Gürkan Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı araştırmalar hakkında bilgi verdi. Muhtar Yıldırım; 'Şifalı Gargan çiçeğiyle tanınan bu güzel doğamızın yer aldığı meramıza kimsenin bozmasını istemiyoruz. Meramızda yapılacak olası çalışmalar Doğamıza olduğu kadar da geçim kaynağımızdan olan hayvancılığa zarar verir, doğamızı dokunmasınlar.


Çiftçiliğimizin yan ısıra, Hayvancılık ta bizim geçim kaynaklarımızdan biri. Gargan çiçeğinden üretilen meşhur Gargan balları ve balcılarımızın da zarar görmesini istemiyoruz' dedi.

DAĞLARINDAN YAĞ DEĞİL GÖZYAŞI AKIYOR
Toplantıda, söz alan il başkanı Süleyman Demirci; 'Dağlarından yağ, ovalarından bal akar, diye övdüğümüz Aydın'ımızın, son 20 yıldır izlenen politikalarla dağlarından da tepesinden de, bayırından da ovasından da gözyaşı akmaya başladı. Acımazsızca katledilen yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, verimli topraklarımızı yok ettiği gibi, sağlımızı ve de çok çok önemli olan geleceğimizi de yok etmeye başladı.' dedi.


YERALTI YERÜSTÜ DELİK DEŞİK
Duyuyoruz ki, Aydın genelinde şimdiye kadar açılan kuyular yetmezmiş gibi, 60 civarında yine tüm Aydın çapında kuyu açılacağı haberlerini alıyoruz. Bu ne demek tüm aydının yer altı yer üstü kaynakları her taraf delik deşik edilecek demektir. Dağı ovası kalmayacak her taraf delik deşik edilecek demek, yer altında ne var ne yoksa tüm zenginlikler Aydından alınıp başka yere götürülecek. Şimdi bunlar tabi ki memleketin ekonomisi için iyi bir şey ama çevreye verdiği katliamda düşünülmesi gerekiyor.

AYDIN'IMIZI TALAN EDECEKLER
En son Ömerler köyündeki yaptığımız toplantı da bunun bir benzeri köylüler haklı olarak meralarına geleceklerine göz yummak istemiyorlar. Bizler elimizden geldiğince, Cenabı Allah'ın bizlere emaneti olan tabiatın acımazsızca katlettirilmesine elimizden geldiğince engel olmaya çalışıyoruz.. Yerel halkın gönlü olmadan dağlarımız ve ovalarımız delik deşik edilmemeli, günahtır yazıktır. Ne yazık ki bu gidişle şu anlaşılıyor, biraz da karamsarım bu konuda yer altında doğal gaz maden su, ne var ne yoksa dağ bayır tepe bırakmadan Aydın'ımızı gerçekten talan edecekler. Allah sonumuza hayır eylesin Allah Ömerler'li vatandaşlarımıza kolaylık versin. Biz yine de, elimizden geldiğince ve hukuk çerçevesinde kanunlara saygılı bir şekilde Köylülerimize yardımcı olmaya çalışacağız. Halkımızın ve muhtarımızın yanındayız, İYİ parti Aydın Milletvekilimiz Adnan Sezgin'e, Bu konuyu anlattık ve kilimiz bu konuyu meclise taşıyacağını dile getirdi. ' diye konuştu.

CHP Karpuzlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Türkkal; 'Doğamızı katletmek, geleceğimizi yok etmektir. Yatırımların karşısında değiliz, elbette yapılmalı ancak, Doğamıza değerlerimize zarar vermeden, denetim ve kontrollü olarak yapılmalı. Ömerler'li vatandaşlarımızın ve muhtarımızın yanındayız. Vatandaşların da söz aldığı toplantıda konuşan Asım ULU; '600 Yıllık geçmişe sahip olan Ömerler köyümüzdeki bu meranın maden faaliyetine açılması, 10.000 arı Kovanına istihdam eden gargan balının yok olması demektir.' dedi.

Gerçekleştirilen İmza Kampanyası'nın ardından toplantı sona erdi.