Sökespor yönetiminde siyasi çatışma, istifaları doğurdu

Trabzon'da maç sonu saha karıştı Trabzon'da maç sonu saha karıştı

Eşin Grup Sökespor Başkanı Tamer Makaraç'ın kulüp içerisinde siyaset yaptığı iddiası ile yönetim kurulunda istifalar patlak verdi. Siyasetin alet edildiği öğrenilen yönetimde, Başkan Makaraç, kendisine tepki gösteren iki eski kulüp başkanının üyeliklerini düşürdü. Buna karşılık 6 isim yönetimden istifa etti.

ÖZEL HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Bölgesel Amatör Lig 9. Bölge 3. Grup'ta şampiyonluk hedefi ile yola çıkan ancak ligde üç maçta 2 puan toplayarak ağır yara alan Eşin Grup Sökespor'da alınan başarısız sonuçların ardından, kulüp içerisine sıçrayan siyaset, yönetimi darmaduman etti. İddiaya göre; Kulüp Başkanı Tamer Makaraç yönetim kurulu içerisinde AK Parti'den siyasete atılmaya hazırlandığını duyurdu. Bunun üzerine yönetim kurulunda yer alan eski kulüp başkanları Onur Kara ve Kemal Sayın, Başkan Makaraç'a kulübe siyaseti bulaştırması iddiası ile uzun süre yönetim kurulu toplantılarına katılmayarak tepki gösterdi.

ESKİ BAŞKANLAR, YÖNETİMDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Daha sonra, Kara ile Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü CHP'li Fatih Akkentli ile yemekte bir araya geldiğini duyan Başkan Makaraç, CHP'li isimlerle bir araya gelen yönetim kurulu üyelerine diş biledi. Yönetim ile olağanüstü toplanan Makaraç aldıkları kararla siyasi rakibi ile görüşen Kara'yı yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle yönetimden düşürdü. Makaraç'ın bu tutumuna karşılık Sayın da toplantılara katılmadı. O da aynı gerekçe ile yönetimden çıkarıldı.

SİYASET, 6 İSTİFAYI GETİRDİ

Makaraç'ın kulübe siyaset soktuğu iddiasıyla ilk olarak yönetimden Erol Özhavutçu istifa etti. Özhavutçu ile başlayan istifa süreci, Kara ve Sayın'ın yönetimden düşürülmesi ile alevlendi. Yaşanan olay sonrası, yönetim kurulunda yer alan Hasan Zorlu, Mustafa Korhan Taşkın, Deniz Nehir Göçtü ve Barış Kazan da toplu istifa etti. İstifası kabul edilmediği bildirilen Yönetici Taşkın ise noter yolu ile istifasını gerçekleştirdi. Yaşanan istifalar ile büyük çöküş yaşayan kırmızı lacivertli yönetimde, hala daha istifaya hazırlanan isimlerin olduğu aktarıldı.

KAYA'NIN İSTİFASI CEBİNDE

Yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Kaya'nın ortak iş yaptığı bir fabrikatörden nakit 300 bin lira borç alarak bu parayı yönetime verdiği öğrenildi. Makaraç tarafından iade sözü verilen 300 bin liranın hala ödenmemiş olduğu, ödendiği anda Hüseyin Kaya'nın da istifa edeceği iddia ediliyor.


CAMİADA MAKARAÇ'A BÜYÜK TEPKİ

Sökespor camiasında, Başkan Makaraç'ın kulübü siyasi basamak olarak görmesinden dolayı büyük tepkiler gördüğü bilgisine ulaşıldı. Bu sürecin ise kulübe büyük zarar verdiği bildirildi.