Bölgesel Amatör Lig 9. Bölge 3. Grup'ta oynadığı üç maçta iki puan toplayan Eşin Grup Sökespor'da başarısızlık, yönetim kurulunda ayrılıkları beraberinde getirdi. Alınan kötü sonuçlar yönetimi karıştırdı. İlk önce hocayı gönderen yönetimde bir isim istifa etti.

Umurlu Halı Sahası hizmete açılıyor Umurlu Halı Sahası hizmete açılıyor

Eşin Grup Sökespor Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kaya, çarpıcı açıklamalarda bulunarak istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yönetimde istişare mekanizmalarının tek tek yok edildiğini iddia eden Kaya, kararlar futbolun gerçekleri dışında aldığını, en önemlisi bu kararlar alınırken, bu işin içinden gelen profesyonellere değil, en güzel yalakalığı yapabilene danışıldığını öne sürdü.

'SÖKESPOR İSMİNİN YÜKSELMESİ, KRİPTO SÖKE DÜŞMANLARINI RAHATSIZ ETTİ'

Bir kulübü yönetmenin ve taraftarlık yapmanın birbirinden farklı şeyler olduğunun altını çizen Kaya, 'Sökespor isminin yükselmesi kripto Söke düşmanlarını rahatsız etti. Önümüze farklı farklı engeller çıkarılmaya başlandı. Yılmadık mücadeleye devam ettik ve bu engelleri aşmak için farklı bir yönetim planlamasıyla hareket etme vaktimiz geldiğinde aşık olduğumuz arma için görevden geri durmadık ve aynı düşüncelerle yeni yapılanmanın da içinde olduk. Çünkü bizim için önemli olan şahısların isimlerinin değil, Sökespor isminin yükselmesiydi' dedi.

'SÖKESPOR'U KİMSENİN KULLANMASINA İZİN VERMEM'

'Zaman geçtikçe görmeye başladık ki biz yola çıkarken kendimize koyduğumuz prensipler kader birliği yapmak durumunda olduğumuz arkadaşlar için geçerli değildi' diyen Kaya, şunları kaydetti:

'İstişare mekanizmaları tek tek yok ediliyor, kararlar futbolun gerçekleri dışında alınıyor, en önemlisi bu kararlar alınırken bu işin içinden gelen profesyonellere değil, en güzel yalakalığı yapabilene danışılıyordu. Sökespor kimsenin aracı değil, kocaman bir şehrin en büyük amacıdır. Bu amaç da Sökespor'u her gün daha iyi yerlerde görmektir. Bu amaç dalkavuklukla değil, istişare ve akılla yerine getirilebilir. Hiç bir zaman Sökespor ismi üstünden kendime çıkar sağlamadım ve kimsenin de Sökespor ismi üzerinden kendine çıkar sağlamasına izin vermedim. Sökespor yönetilmek isteniyorsa Sökespor bana ne katar diye değil, ben Sökespor'a ne verebilirim düşüncesiyle yönetilir.Taraftarlığını futbolculuğunu ve yöneticiliğini yaptığım Sökespor'u kimsenin kullanmasına izin vermem ve bu düşüncede olan bir mekanizmayla da yola devam etmem. Bugün itibariyle Sökespor yönetim kurulundaki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Yönetimler geçici Sökespor kalıcıdır. Unvanlar günlük taraftarlık bir ömürdür. Büyük spor taraftarına en derin saygılarımla. Güçlünün değil haklının yanında olun.'