Korona virüs sürecinde birçok şey kafaları karıştırıyor. Elbette insan yaşamı kutsaldır ve her canlı için yaşam bir haktır amma velakin kısıtlamalar sürdükçe bazı yanlışlar ve meseleler daha çok can sıkıyor hatta toplumun belirli kesimlerine geriyor.

Kahveci, Büfeci, Servisçi, Lokanta, vb. işyeri kapalı olan işyerlerinde sabır artık bitti bitecek. Dayanma gücü bir yere kadar bunun yanında birde günlük çalışmayla geçim sağlayanlar, düğün fotoğrafçısı, müzisyenler, salonlar da sanırım keseden yemeyi de bitirdiler artık borç çeşitliliğiyle geçim için mücadele veriyorlar.

Bu süreç aynı kredi ve kredi kartı çıkmazına döndü kaç tane olsa hepsi çözüm olmuyorsa gelir gideri karşılamıyor anlamı çıkar.

Maske Mesafe ve Hijyen söylemi ve toplumun tabanını teşkil edenlerin büyük bölümü çalışmıyor, dükkanları kapalı ama sıralı marketler gelirini katlamaya devam ediyor!

Birde şu büyük firmaların çalışanlarına bu virüs teğet mi! Geçiyor!

Her sokağa çıkma yasağında bulunduğum Kapruzlu'da dağlarda tonlarca patlayıcı ve yüzlerce kamyon harıl harıl çalışıyor hatta 2-3 vardiya devam ediyor!

Bu mesele sanayide işini tamamlamak için Odadan izin almış olmasına rağmen dükkanı kapat deniliyor!

Çalışan ' biz odadan izin aldık' deyince ' kapatın kardeşim siz büyük firma mısınız!' deniliyor. Elbette bunu söyleyen arkadaş ne dediğinin farkında olmayabilir! Elbette bu tüm güvenlik güçlerimize bağlamaz ama açtığı yara derin olur.

Şimdi Esnaf ve Sanatkarlar diyor ki ' Başkanım biz dükkanda 2 kişi mi yayacağız bu virüsü!' büyük firmalarda çalışan binlerce insanda böyle bir risk yok mu?

Yukarıda bahsettiğim konuları daha çoğaltmak mümkün samimi bir şekilde söylüyorum insanların büyük bölümünde ciddi tepkiler var! Belki yüksek sesle konuşmuyorlar ama esas tehlike de bu diye düşünüyorum.

Pandeminin başında yaşanan maske sorunu bile şimdilerde tekrar sorgulanır oldu dolayısıyla çelişki yaratan uygulamaları acilen düzeltin yoksa yarınlarda soruları cevaplamak insanları ikna etmeye yetmeyecek.

Hafta sonu kayak merkezinde ki tatil haberi halka ciddi rahatsızlık vermiştir.

Haa bu virüs sadece fakirlere veya gücü az olanlara bulaşıyor ise bunu da bizleri bilim kurulu anlatsın tedbirimizi alalım.