Bütün takım sporlarını ve hatta bireysel sporları da daha güzel hale dönüştüren şey, o branşta yapılan küçük ve/veya büyük ölçekli yarışmalar ve müsabakalardır. Bunlar sayesinde söz konusu sporlar, teşvik edicilik bakımından daha fazla ön plana çıkarlar. Bu yarışma ve müsabakaları daha cazip hale getiren ana unsur ise taraftar ve izleyicilerdir. Sporcuların itici gücü gibidirler. Yani olmazsa olmazlarındandır sporun ve sporcunun taraftar.

Ancak maalesef, pandemi sebebiyle seyircisiz spora doğru bir kayış olmaya başlaması gerçeği ile karşı karşıyayız. Yani, kısa sürede bu tehdit büsbütün ortadan kalkmadığı durumda seyirci sporcu buluşması bir süre daha ekran arkasından olacak gibi…

Bu şüphesiz, hiç kimse için istenilen bir durum değil fakat sağlıklı spor için de şu anda başka bir alternatif yok gibi.

Bu sürecin ortadan kalkması ve yeniden özlediğimiz günlere dönebilmemizin mutlak ve kaçınılmaz yolu ise pandemi ile hep birlikte mücadele. İşin şakasının olmadığının bilinciyle hareket etmeye mecburuz.

Bunu şu sebeple söylüyorum: Maalesef ki hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte alınması gereken tedbirler konusunda hızlı bir gevşemeye tanık oluyoruz hep birlikte. Toplu yaşam alanlarında maske kuralına uyan kişi sayısı gözle görülür bir şekilde azalmaya başladı. Kontrollü sosyal hayattan kopuşlar da aynı şekilde hız kazandı. Oysaki bu illet, henüz mevcudiyetini yitirmiş değil. Virüsün ilk yayılmaya başladığı dönemdeki korunma hassasiyetimizi yitirmeye başladık. Bu sebeple de riskin varlığını ve özellikle de sıcaklıkların düşüşe geçmeye başlamasına kadar ortadan kaldıramazsak eğer, uzun bir süre daha seyircisiz sporun devam edeceği endişesi taşıyorum.

Umarım yanılırım ve bu ayrılık daha fazla uzamaz…

Evlerimize kapanalım, yasak günlerindeki gibi bir süreç yaşayalım demiyorum ancak dikkatli davranmak, kendi sağlığımızı ve toplum sağlığını riske atmamak zorundayız.

Güzel ve sağlıklı günler için haydi hep birlikte ve kararlı bir şekilde korumaya ve korunmaya özen gösterelim. Kaldı ki en kısa sürede özlediğimiz günlere geri dönebilmemizin başka bir yolu yok.

Aklınızda Bulunsun: Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. -Kanunî Sultan Süleyman-