Seçimi kazanmalarının hemen ardından bir basın toplantısında Belediyenin CHP tandanslı Başkan Yardımcısı 'Mert ÖREROĞLU' Belediyenin mal alımlarını EKAP'tan yapacaklarını söyleyip, 'A4 kağıdını koli koli almayacağız' diye reklamlarını yapmıştı. Yanında Başkanı ve ittifak ortaklarının ilçe başkanlarının olduğu bir toplantıda ve o toplantıda Esnafımızı EKAP'a üye olmasını tavsiye ediyorum dedi Mert ÖREROĞLU. Ne hikmetse bunca zamandır EKAP'tan sadece 'Beton Parke Taş' alım ilanlarına yer verip, Belediyenin ihtiyacı olan diğer metaryelleri yine eski usül almaya devam etmektedirler.

Pandeminin başladığı ilk günlerde bile MASKE alımını eline yüzüne bulaştırıp hala daha Nazilli halkının kafalarındaki soru işaretlerini aydınlatamayıp Belediye Başkanı'nın fahri yardımcısı olan Mustafa TINAZ'ın bu görevinden istifasıyla sonuçlanan alım işini Meclis Üyesi birisiyle çözmeye çalışanlara bende buradan soruyorum.

Sizin Nazilli Sevdanız kendinizi pazarlayıp Reklam yapma, egolarınızı tatmin etmekten mi ibarettir? Son olarak Nazilli'de bir BOYA Ticareti yapan firmanın alacaklı olduğu bir firma ile alakalı olarak bir daire amirine 'Abi ben alacağımı alamıyorum, siz ordan maske alın bende paramı tahsil edeyim' diyor. BAK BAK BAK! Kamu kurumu nasıl işliyor? Bu daire amiri kimseye sormadan 124.000 adet maske alıyor. Satın almaya gidip ben bu maskeleri aldım diyor, oranın yetkilisi de bu böyle olmaz diyor. Ama müdür 'Aldık artık yapacak bir şey yok' deyip faturayı bırakıp gidiyor. Sanırsınız Belediye değil BEDEVİ ÇADIRI ve bu ödeme o firmaya yapılıyor.

O boyacı da Belediye aracılığıyla karşı taraftan alacağı olan rakamı tahsil etmesiyle sonuçlanıyor. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.. Memlekete bakın ya. İşte o seçimin hemen ardından açıklamalarda bulunanlar '2021 yılına kadar DENK BÜTÇE'yi sağlayacağız ve tüm alım satım işlerini bundan sonra EKAP'tan yapacağız' diyerek basın önünde beyan etmişlerdi. Hadi bakalım şu denk bütçeyi Nazilli halkıyla bir an önce paylaşın ayrıca 31 Mart 2019'da Belediye'yi 101 Trilyon borçla aldık diye pankart asmıştınız. Peki bugün Belediye'nin ne kadar borcu var? Bunuda paylaşsanız güzel olmaz mı? Ayrıca bugüne kadar EKAP usülüyle aldığınız malların listesini de yayınlayın ki güvenirliğinizi bu halk ve kamuoyu görsün. Kendi odasından ceza alıp mesleğinden uzaklaştırılan Mert ÖREROĞLU'na bir Belediye Başkan Yardımcısı olarak Nazilli halkı daha ne kadar güvenecektir? Söz verdiğiniz 'Her yıl sonu Belediye Binası'na asacağız' dediğiniz Gelir ve Gider Tablosunu bile asamayıp görevleri başındaki personeli mahkemeye sevk eden zihniyete EKAP büyük gelir.. Kaldı ki EKAP'tan alım satım başladığı zaman bu Nazilli Esnafı'na değil, şehir dışındaki büyük şirketlerin mal satmasına yol açacaktır. Yani siz sağ gösterip sol vurmanın hesabını yapıyorsunuz.

Ekonominin dar boğazda olduğu şu günlerde hangi Nazilli esnafımız Belediye'nin EKAP usulüyle mal alımını karşılayacak diğer şehirlerden ihaleye katılacak firmaların teklifiyle yarışabilir? Yine soruyorum.. Her şeye rağmen mücadeleyle basın açıklamalarıyla şaşalı bir şekilde Amerika'yı yeniden keşfetmiş kaşif edasıyla basın karşısında müjdeli ağdalı sözcüklerle süslediğiniz cümlelerinizle ve bunları birer önemli habermiş gibi lanse edip ahkam kestiniz! Peki, EKAP usulüyle Belediye'mize bu güne kadar KAÇ KALEM mal aldınız? Bunu bir açıklarmısınız Nazilli halkına Mert ÖREROĞLU? Bak kardeşim NAZİLLİ BELEDİYESİ Nazilli Halkınındır. Bu belediye senin ve senin gibilerin siyasi geleceklerinin oyun oynayacağı SİYASİ ARENA değildir. Şimdi konumuz bu değil ama bu karakaşlı arkadaş bu EKAP işini neden yapamadı ondan da kısaca bahsedeyim devamı haftaya gelsin. Mali hizmetlerle ilgilenmek yerine siyaset yaparsan, muhtarlarla toplantıya katılırsan, odanda milletvekili ağırlayıp seçtiğin meclis üyelerini çağırırsan asıl işine zaman kalmaz. Mesain bittiğinde siyasetini yap ve unutma sen nazilli halkının vergileriyle maaş alıyorsun..

Dün şahsi Sosyal Medya hesabımda bir video paylaşmıştım. Senle alakalı olarakta. İşte bu konu ile ilgili olarak geçen 22 aylık süreçte kaç tane EKAP duyurusu yapıldığının belgesini de yazımın altında bulacaksınız. Sağlıcakla kalınız .