Erdem Özcan yaptığı yazılı açıklamayla 23 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan Sağlık-Sen Aydın Şubesi 6. Olağan Kongresinde başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Erdem Özcan, adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Sağlık çalışanlarının özlük haklarında ki kayıplara, sağlıkta şiddetin artarak sürmesine, ekonomik koşulların aleyhimize işlemesine, sahada gördüğümüz mobbinglere, ağır iş yükü ve adil olmayan ücret politikalarına, çalışanların ayrıştırılmasına, ötekileştirilmesine ve haksızlıklara sessiz kalmamak için güçlü sivil toplum örgütlerine ve güçlü liderlere ihtiyaç olduğu açık gerçektir.

Ülkemizin 2023 vizyonuna uygun sağlık hizmeti sunumuna katkı sağlayan sağlık çalışanları, ülkenin ekonomik büyümesinden de onurlu bir yaşam için hak ettiği ekonomik ve sosyal haklarını alabilmesi için yoğun çalışmaya ve sendikal mücadeleye ihtiyaç vardır.
Pandeminin ağır yükünü henüz üzerinden atamamış olan sağlık çalışanları şimdi de ağır enflasyon yükü altında ve ağır çalışma koşulları altında ezilerek teşhis, tedavi ve hasta bakım hizmetlerini sürdürmektedir. Çok yoğun 112 hizmetleri, acil servis hizmetleri, yoğun bakım hizmetleri sağlık çalışanlarını ziyadesi ile yormuştur. Alkış ile mutlu olmaya çalışmış lakin özlük haklarında yeterli iyileştirme olmamıştır.

Sağlık sisteminin en büyük örgütlü gücü olan Sağlık-Sen'in Aydın şubesi olarak üyelerimize daha fazla güven vermek, haklarını her platformda aramak ve tüm sağlık çalışanları ile büyük bir aile olmak zorundayız. Sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek zorundayız.

Üniversiteli gençler iftarda bir araya geldi Üniversiteli gençler iftarda bir araya geldi

'Gülmeyi unutan yüzleri güldürebilmek insanlara verilmiş ne de güzel bir armağan' diyen ve bugün doğum günü olan şair, mütefekkir, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan'ın 'erdemliler hareketi' diye adlandırdığı bu yolda siz sağlık çalışanlarının her platformda sesi olmak için, haklarınızı en yüksek sesle haykırmak için, her türlü sıkıntınızı paylaşmak için, 7 gün 24 saat sizinle birlikte olmak için 23 temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan, 8 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptığım Sağlık-Sen Aydın Şubesi 6. Olağan Kongresinde başkan adayı olarak huzurunuza çıkıyorum.

Sağlık camiasına, yaşadığımız şehre, ülkemize en samimi duygularla hizmet edeceğime, cumhuriyetimizin 2023 vizyonuna katkı sağlamak için çok çalışacağıma, dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim tarzı ile hizmetinizde olacağıma, hiç bir üyeyi ve sağlık çalışanını ötekileştirmeyeceğime, sendikacılığı hantallıktan çıkartıp, verimli, sözü dinlenen, itibarlı ve güvenilir bir STK kimliğine kavuşturacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.

Rabbim; çıktığımız bu yolda insanlığa doğru hizmet etmeyi, görevimizde başarılı olmayı bizlere nasip etsin. Nefsimizden, vebal almaktan ve başarısızlıktan muhafaza etsin. Ailemden, dostlarımdan, arkadaşlarımdan ve özellikle delegelerimizden gördüğüm destek ile 23 Temmuz 2022 tarihinde Sağlık-Sen Aydın Şubesi yeni yönetimine kavuşacaktır.'