Ruhunun dehlizlerine indinmi hiç? Hiç o karanlık dehlizlerde yol alıp içindeki aydınlığı, karanlığı keşfe çıktın mı? Kendinle başbaşa kalıp duygularının muhasebesini yaptın mı? Bu muhasebe esnasında kendinle yüzleşip farkınamı vardın yoksa senin hanen hep pozitif diğer insanların hanelerimi negatifti hep?

İnsan olmakla ilgili farkındalıkla mı yaşıyorsun? İnsan olmanın tarifini kendi üzerindenmi yapıyorsun yoksa başka insanlar üzerinden mi yapıyorsun? Bak bakalım tarifine, içerdemisin-dışardamı? Kendinin ne kadar farkındasın?

Ruhunun iyi, kötü, karanlık noktaları var mı? Yok mu? Yoksa sen melek! misin? İlkel benliğin hep korumacı ve kollamacı çalışarak seni narsist bir şekilde EN İYİmi yaptı? Yoksa en iyi olmadığınla yüzleşmek zormu? Kendi dışında biriyle ilgili yargıda, suçlamada, fikirde bulunduğunda ayna nöronların olduğu aklına gelsin. Empati yaparken empatiye zemini oluşturduğununda farkında ol.

HEPİMİZ BENZİYORUZ BİRBİRİMİZE HİÇBİRİMİZ BENZEMİYOR DİĞERİNE... Bak bakalım SEÇTİĞİN kişimisin yoksa ilkel benliğinin KÖLESİMİSİN?