ÖSYM, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı için sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İzmir'de 7 Kasım Cumartesi günü yapılması planlanan sınavın ertelenip, ertelenmeyeceği hususunda yetkililerden açıklama bekleniyor.

Sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı sınav; 07 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak. 2020-İSG Sınavı için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı duyuruldu.

Ancak İzmir'de gerçekleşen 6.8 lik deprem sonrasında şehiriçi gidiş - geliş trafik sorunları başta olmak üzere, devam eden artçı depremlerle birlikte İzmir'in pek çok noktasında hayat durmuş durumda. Artçı depremlerin 6 ya yakın şiddette olma ihtimaline karşı uzmanların uyarısı mevcut, sınav zamanında olası bir depremde tehlike yaşanmaması açısından sınavın ertelenmesi vatandaşlar tarafından önem arz etmekte.

Aydın’da sahra hastaneleri kurulumu eğitimi verildi Aydın’da sahra hastaneleri kurulumu eğitimi verildi

Sınavın gerçekleştirilip, gerçekleştirilmeyeceği noktasında herhangi bir açıklama mevcut değil. Sınava girecek olan adaylar 6.8'lik deprem sonrasında çevre illerden de sınav yeri tercihini İzmir olarak seçen bir çok adayın da yoğunluk oluşturması karşısında vatandaşlar tedirgin.

Gerçekleşecek olan sınavda Ege Bölgesi genelinde sınav yeri tercihini İzmir olarak seçen bir çok İş Güvenliği Uzmanı adayı sınavın risk yaratıp yaratmayacağı karşısında 'Bu risk değilde nedir?' ifadelerine yer verdi.

Depremin son bilançosuna göre 83 vatandaş hayatını kaybetiş, 934 yaralı mevcut durumda.