Saygıdeğer okuyucularım.

Sevgili Peygamberimiz Muhammet Mustafa (sav)'in; ' Allah'ım Receb ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur' duasını yapa yapa Ramazan ayımıza kavuştuk elhamdülillah. Ve yine Peygamber efendimizi; ' Receb ayı Allah'ın. Şaban ayı benim, Ramazan ayı da ümmetimin ayıdır' taltifine dayanarak, Ramazan ayı, Peygamberimizin ümmeti olma şerefini bize bahşeden Allah Teala'nın biz kullarının armağanıdır.

Bizi bu aya kavuşturan Allah'a hamdolsun. Kavuşmayan din kardeşlerimize Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Hastalarımıza şifa ihsan eylesin.

Ramazan ayı; mü'minler açısından hazinelerle dolu bir aydır. Ramazan ayının hazinelerinden yararlanmak için iki ay öncesinden hazırlı yapılarak bu günlere geldik. Eli boş olarak bu aydan çıkmayı hiçbir mü'min istemez. Bu nedenle mü'minler kendilerini, kendi yararları için, iyi yönetmeleri gerekmektedir. Kendilerine hakim olmalıdırlar. Kendilerini tutmalıdırlar.

Bilindiği gibi orucu bozan üç fiil var¸ Yeme, içme ve cinsel tatmin. İnsanın başına ne gelirse bu üç fiilden gelmektedir. Yeme içme ve cinsel arzulardan dolayı insanların başına neler geliyor, Bunlar için insanlar neleri feda ediyor?

Allah Teala bu üç fiilden dolayı kırılan ve rencide edilen gönülleri kazanma ve yüklenilen günah yükünden kurtulmak için, bu ayın her anını yararlı işlerde bulunanlarla, kendini iyi idare edip haddini ve hududunu bilenlere yükten kurtaracağını bildirmiştir. Yeter ki mü'min Allah ile arasını düzeltsin. O'nu tanısın ve O'na yönelsin.

Allah Teala'nın bu ayda, iyilik yapıp yararlı işlerde bulunanlara ödüllendireceğini Peygamber efendimiz; yapanın samimiyet ve içtenliğine göre, on mislinden yedi yüz misline kadar mükafatlandırılacağını haber veriyor. Bu sayada mü'min, hem kendini tutma becerisi kazanıyor, hem iyi ve yararlı iş yapma alışkanlığı elde ederek özlenen biri olma hüviyetini kazanıyor, hem Allah'ın emrini tuttuğu için bu dinyada ve ahirette tasasız olacak.

Öyle ise: Artık daha fazla arzu ve hislerin peşinde yuvarlanarak ömür yazık edilmemeli. Akıl denilen büyük gücün sesine kulak verilmelidir.

Yaşama biçimlerinden olasıya şikayet edildiği, insanların ve mü'minlerin, Malesef aile bireylerinin bile birbirine güven, sevgi ve saygıdan şikayet edildiği hayatı dur denilmeli. Durup düşünülmeli. Ramazan ayı bu iş için iyi bir fırsat.

Allah Rasülü buyuruyor ki; ' Kim yalanı ve yalanla iş görmeyi bırakmazsa, yemesini içmesini terketmesine Allah'ın ihtiyacı yok.'

Oruç tutarak, kendimizi tutma dileklerimle,

Sağlıcakla kalıın.