Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Nazilli Belediye Meydanı'nda Aydın genelinde yapılan 2.2 milyar liralık 102 dev eserin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu vatandaşlara seslendi.

Bakanlara Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

Aydın’da seçmen sayısı arttı, 882 bin seçmen oy kullanacak Aydın’da seçmen sayısı arttı, 882 bin seçmen oy kullanacak

Sizleri hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Stadyumdan buraya kadar cadde boyu ben bugün Nazilli'yi bir başka gördüm. Maşallah şuanda muhteşem kalabalığı görüyorum. Nazilli 14 Mayıs'a farklı hazırlanıyor. Karşımdaki pankartta 'oyunu bozalım gari efem' yazıyor. Efeler oyunu bozmaya hazır mıyız?
Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Aydın'da toplu açılış törenini yaptık. Aydın'a gelmişken Nazilli'ye uğramadan gidilir mi? Dedik ki 'Kürşat Nazilli'yi de hazırla'. Şimdi de buradayız. Eser ve hizmet siyaseti yapan partimize katılan Belediye Başkanımızla birlikte bu muhteşem kalabalıkla bir aradayız. Hayırlı olsun. Geldiğimiz andan itibaren yol boyu coşkulu kalabalık bizi de farklı bir heyecana boğdu.
Nazilli bizi gayet iyi tanır. Eğitimde şehrimize kazandırdığımız 557 yeni derslikle, 2 kapalı spor salonu ile 2 pansiyon, Gençlik ve Spor da yaptığımız 4 yeni bina, yatak kapasitesini 2107'ye çıkardığımız öğrenci yurtları, inşa ettiğimiz yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, 10 futbol sahası, tenis kortu, sağlıkta; 400 yataklı devlet hastanesi, görüntüleme merkezi, diş ünitesi, ilk evim projemiz kapsamında yapacağımız 139 konut, hizmete açtığımız millet bahçesi ile, tarım ve ormanda; İsabeyli barajı, Aşağı Yakacık Göleti, yer altı su depolamaları, sulama tesisi, ıslah ettiğimiz13 dere ile bizi tanır.
Şuan inşa edilen şehrin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını giderecek olan tesis ile tanır. Afet zararı kapsamında buraya aktardığımız 50 milyon liralık kırsal kalkınma destekleri, hayata geçirdiğimiz 61 proje ile bizi tanır. Toprakla buluşturduğumuz 68 milyon fidanla, düzenlediğimiz ormanlarla, getirdiğimiz doğalgazla bizi ile tanır.
Biz Nazillili kardeşlerimle günün her saati zaten kalben beraberiz. İnşallah bu kalbi ve hasbi muhabbetimizi artırarak bundan sonra da beraber olacağız.
Ben buradan siz kardeşlerime sesleniyorum. Fazla bir şey kalmadı. 14 Mayıs'ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Oyunu bozmaya var mıyız? Çok çalışmaya var mıyız? Gençler durmak yok yola devam.

Nazilli, Milli Mücadele'de işgali de kurtuluşu da yaşamış, İstiklal 'in kıymetini çok iyi bilen bir şehirdir. Nazilli aynı zamanda tarımı ve sanayisi ile üretim şehridir. Bugün Adnan Menderes Üniversitesi olarak kullanılan Sümerbank Basma Fabrikası 1995'teki özelleşmenin ardından adeta kaderine terk edilmişti. Cumhuriyetimizin bu güzide yadigarına biz sahip çıktık ve korumaya aldık. Bakanlarımızla birlikte inşallah burayı tarihine, hatırasına yaraşır bir yer haline getireceğiz. İlk etapta yakında burada bir Teknopark açarak işe başlıyoruz. İnşallah diğer projeleri de art arda hayata geçireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli'ye kazandırdığı, şehirdeki her haneye dokunmuş bu eserin 1995 yılında sahip çıkamayanların kimler olduğunu siz biliyorsunuz.
Gerçi bunlar sizin karşınıza her gelişlerinde Atatürk'ü istismar ederler. Hep ağızlarına aldıklarını Atatürk'ün istikbal ve istiklal davasına yer vermezler. Ülkenin ve milletin ve düşmanlarını bunlar adıyla anmaz. Onlara yaranmak için kırk takla atarlar. Dişe dokunur hiçbir proje gerçekleştiremez, tam tersine yapılanları yıkmak, yok etmek, tersine çevirmek dışında bir söz söylemezler.
Kardeşlerim, İstanbul-İzmir'i 3 saat 15 dakikaya kim indirdi? Biz yaparız onlar laf üretir. Biz icraatın partisiyiz. Geldik 26 havalimanı vardı. Şimdi 58 havalimanı var. 6100 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 30 bin kilometre bölünmüş yol var.
Yol medeniyettir, su medeniyettir, doğalgaz medeniyettir. Medeniyetin adı AK Parti'dir. Biz baştan savma vaatlere değil geleceğe ışık tutacak programlara ihtiyaç duyuyoruz. Anlaşılan o ki masanın altında birbirlerinin ayaklarını tekmelemekten bu işlere fırsat bulamıyorlar.

3 ay kaldı. 14 Mayıs'ta sandıkta bunların nefesini kesiyor muyuz? Onlara batı aferin desin, bize Ahmetim, Mehmetim, Ayşe, Fatma abla aferin diyecek.
76 üniversite vardı, şuan 208 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz. Muhalefetten tek beklentimiz azıcık idraktir. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Şu anda Nazilli'yi anca televizyonlardan izlerler. Nazilli bu gece onlara en güzel dersi verecek.
Şu anda Nazilli'den rahmetli Menderes'in kabrinde çok daha rahat uyumasına vesile olacaksınız. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarını idama götürenler bu zihniyetti. Bunun hesabını sormaya hazır mıyız? Nazilli'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum.
'Esasen öteden beri milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi? Şimdiye kadar memleketin muvaffakiyetlerinden birisine dahi kaale alıp bahsettiler mi? Türk milletinin zeka ve gayretinin mahsulü olan bin bir eserden birisine dahi başlarını çevirip baktılar mı? Milletin olan her güzel şeyden, birisini dahi benimsemek faziletini gösterdiler mi? Hayır. Aksine her muvaffakiyeti bir felaket, her güzel ve muhteşem eseri bir zarar diye göstermek için seneler ve senelerdir nasıl çırpındıklarını milletçe bilmiyor muyuz? Menderes'in bunları söylemesinin üstünden 70 yıl geçti. Bizi asıl üzen yerli ve milli hassasiyeti taşıdıklarını ümit ettiğimiz kimilerinin de tek parti faşizminin değişmeyen kör seline kapılmalarıdır. Milletimiz herkesi dinler, herkesi tartar vakti saati geldiğinde de kendisi ve evlatları için en hayırlısı neyse o tavrı gösterir. 14 Mayıs o tavrın gösterileceği gün olacaktır.