Korona virüs salgınının sorumlusu olduğu yönünde iddialar bulunan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini tahmin ettiğini söyledi.


Microsoft'un kurucusu Bill Gates, resmi rakamlara göre 19 milyondan fazla kişinin enfekte olduğu 725 bin kişinin hayatını kaybettiği korona virüs salgını ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.Wired dergisine açıklamalarda bulunan Gates, aşı ve ilaç konusunda oldukça etkileyici gelişmelerin yaşandığını söylerken zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini tahmin ettiğini söyledi.

Macron: 'Sokaklara daha fazla polis konuşlandırılacak' Macron: 'Sokaklara daha fazla polis konuşlandırılacak'


Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de dile getiren Gates, buradaki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, düzenleyicilerin aşıların güvenli ve verimli olduğunu bilmeden insanlara verilmesine izin verebileceğini söyledi. Gates, 'Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.